Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές έβαψαν το πορτρέτο του βασιλιά της Σκοτίας

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές έβαψαν το πορτρέτο του βασιλιά της Σκοτίας

Οι ακτιβιστές «επιτέθηκαν» στο πορτρέτο του βασιλιά Charles III στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας στο Εδιμβούργο.

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές από την εκστρατεία «This Is Rigged» ζωγράφισαν με σπρέι ένα πορτρέτο του Βασιλιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας.

Το «This is Rigged» είναι μια εκστρατεία άμεσης δράσης που αντιμάχεται την κυβέρνηση της Σκωτίας, απαιτώντας να παρθούν μέτρα κατά των νέων εργασιών που αφορούν την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων στη Σκωτία.

Αν θέλουμε ένα μέλλον για τους νέους μας, πρέπει να αντιταχθούμε σε όλες τις νέες άδειες εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δύο άτομα από την ομάδα ισχυρίστηκαν ότι ψέκασαν έναν από τους πίνακες του Βασιλιά στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Εδιμβούργου με τις λέξεις «Οι άνθρωποι είναι ισχυρότεροι από τον άρχοντα».

Ένα άτομο κρατούσε ένα στένσιλ στο γυαλί που κάλυπτε τον πίνακα, ενώ το άλλο ψέκαζε με ροζ μπογιά, είπε η ομάδα.

Ο Ben Taylor, ένας 28χρονος κηπουρός από το Ayrshire, ο οποίος ανέλαβε δράση, είπε: «Γιατί η κυβέρνηση της Σκωτίας πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να συνεχίζει να επιτρέπει αμέτοχη να προχωρήσουν τα νέα έργα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, χωρίς καν να διαπραγματεύεται για αυτά;».

Δείτε μια παλιότερη δράση διαμαρτυρίας της ομάδας 

Το μέλλον

«Αν θέλουμε ένα μέλλον για τους νέους μας, πρέπει να αντιταχθούμε σε όλες τις νέες άδειες εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

»Αυτό είναι το κυριότερο μέτρο που μπορούν να πάρουν για να εξασφαλίσουν μια ευκαιρία για ένα βιώσιμο μέλλον. Μέχρι να συμβεί αυτό, θα συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε στην κυβέρνηση  της Σκωτίας, αναγκάζοντάς την να χρησιμοποιήσει την εξουσία που έχει για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού».

Η This is Rigged συμμετέχει σε μια συνεχή σειρά ενεργειών που έχουν σχεδιαστεί για να «αντιταχθούν» με αποκλεισμούς στους βασικούς προμηθευτές καυσίμων στη Σκωτία.

Ο Εκπρόσωπος των Εθνικών Πινακοθηκών της Σκωτίας είπε: «Σήμερα το απόγευμα έγινε μια διαμαρτυρία στις Εθνικές Πινακοθήκες της Σκωτίας. Κλείσαμε την αίθουσα. Η υπόλοιπη γκαλερί είναι ανοιχτή κανονικά για τους επισκέπτες. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τα έργα για τυχόν φθορές, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια καταστροφής σε κάποιο  έργο τέχνης».

Δείτε το βίντεο 

*Με πληροφορίες από independent.co.uk | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Skotia media

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024