Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιγούρες από κλασσικά έργα τέχνης τρέχουν να προλάβουν το μετρό

Φιγούρες από κλασσικά έργα τέχνης τρέχουν να προλάβουν το μετρό

Ο καλλιτέχνης Alexey Kondakov φέρνει κλασσικές φιγούρες στη σύγχρονη ζωή και το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό και λίγο τρομακτικό.

Η επίσκεψη σε ένα μουσείο είναι ο ιδανικός τρόπος να γνωριστείτε με ποικίλα είδη τέχνης. Παρατηρώντας μερικούς από τους πιο διάσημους πίνακες, μπορείτε να καταλάβετε την αισθητική που χαρακτήριζε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας.

Οι κλασικοί πίνακες ζωγραφικής συνήθως φέρνουν στο νου κινήματα τέχνης που χρονολογούνται αιώνες πριν, όμως ο καλλιτέχνης Alexey Kondakov καταφέρνει να συγχωνεύει τη παλιά με τη νέα αισθητική. Εντοπίζοντας φιγούρες από αριστουργήματα και τοποθετώντας τα σε σκηνές της σύγχρονης ζωής, παντρεύει τους παλαιότερους αιώνες με το παρόν.

Photo: Alexey Kondakov

Αναγέννηση, το μπαρόκ κίνημα και νεοκλασική περίοδο

Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη ξεκίνησε αρχικά ως πείραμα. Ο Kondakov είναι ένας καλλιτεχνικός διευθυντής, ο οποίος αναζητά συνεχώς νέους τρόπους που θα τον βοηθήσουν να συνδιαστούν με παραδοσιακές φιγούρες. Εκτός από το να χρησιμοποιεί φιγούρες από τα έργα διάσημων ζωγράφων όπως ο William-Adolphe Bouguereau, αναζητά επίσης λιγότερο αναγνωρίσιμα ονόματα από την Αναγέννηση, το μπαρόκ κίνημα και τη νεοκλασική περίοδο.
Ο καλλιτέχνης επιτυγχάνει στο να δημιουργήσει ένα κράμα παρελθόντος και παρόντος, αποδεικνύοντας πώς οι διαχρονικές κλασικές φιγούρες ταιριάζουν άψογα σε σύγχρονες καταστάσεις.

Αν και η «προσάρτηση» των κλασσικών φιγούρων σε σύγχρονα σκηνικά, μπορεί να μην φαίνεται σαν πρόκληση, η πραγματικότητα διαφέρει. Ο Kondakov πρέπει να βρει τα τέλεια φόντα σύγχρονης ζωής για να τοποθετήσει τις ζωγραφισμένες φιγούρες μιας άλλης εποχής, ώστε να φαίνονται φυσικές οι πόζες τους. Για παράδειγμα, μια ομάδα γυναικών, είναι τοποθετημένες σε έναν σταθμό του μετρό καθώς τα χέρια τους είχαν ανοδική τάση. Σε μια άλλη εικόνα, ο Kondakov προσθέτει μια γυναίκα στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, ενώ ο σύντροφος της την κοιτάζει από το παράθυρο.

Δείτε το βίντεο 

Photo: Alexey Kondakov

Ποιος είσαι Alexey Kondakov;

Ο Alexey Kondakov έχει έδρα το Κίεβο και χρησιμοποιεί ως μέσο τη σουρεαλιστική φωτογραφία ντοκιμαντέρ για να τοποθετήσει φιγούρες από κλασικά έργα τέχνης σε καθημερινές σκηνές της σύγχρονης ζωής. Είναι γνωστός για τη σειρά του Photoshopped στην οποία το Κίεβο της Ουκρανίας χρησίμευσε ως background ώστε να τοποθετηθούν χαρακτήρες από αριστουργηματικά έργα της κλασσικής εποχής. Ο καλλιτέχνης επιτυγχάνει στο να δημιουργήσει ένα κράμα παρελθόντος και παρόντος, αποδεικνύοντας πώς οι διαχρονικές κλασικές φιγούρες ταιριάζουν άψογα σε σύγχρονες καταστάσεις.

*Με πληροφορίες από: MyModernMet

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024