Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κτηνοβάτης επιστήμονας στην Αυστραλία: «Δεν μπορώ και δεν θέλω να σταματήσω» - Σοκ από την ομολογία του

Κτηνοβάτης επιστήμονας στην Αυστραλία: «Δεν μπορώ και δεν θέλω να σταματήσω» – Σοκ από την ομολογία του

Ο ζωολόγος κακοποιούσε σεξουαλικά τα ίδια του τα κατοικίδια, την Ursa και τον Bolt, για σχεδόν μια δεκαετία.

Ένας Βρετανός ειδικός σε κροκόδειλους δήλωσε ένοχος για τον βιασμό κουταβιών και τον βασανισμό περισσότερων από 40 σκύλων – μεταξύ των οποίων και τα δικά του κατοικίδια Ursa και Bolt – στο καταφύγιο ζώων της Αυστραλίας, αφού έπεισε τους ιδιοκτήτες να του δώσουν την επιμέλεια των αγαπημένων τους σκύλων.

Ο Adam Britton, 51 ετών, ο οποίος μεγάλωσε στο Δυτικό Γιορκσάιρ πριν μετακομίσει στην Αυστραλία, ξεκίνησε τις παραβάσεις του το 2014 και βασάνισε και κακοποίησε περισσότερα από 42 σκυλιά μέχρι τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022.

Ο Britton, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin στη βόρεια Αυστραλία, ο οποίος κάποτε φιλοξενούσε στο σπίτι του τον θρυλικό παρουσιαστή David Attenborough, βασάνισε μέχρι θανάτου 39 από αυτά τα σκυλιά σε μια φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων που έχει συγκλονίσει το έθνος.

Ομολόγησε την ενοχή του για 47 κατηγορίες κακοποίησης ζώων

Ο παντρεμένος ζωολόγος κακοποιούσε σεξουαλικά τα ίδια του τα κατοικίδια, ελβετικά ποιμενικά, την Ursa και τον Bolt, για σχεδόν μια δεκαετία. Τελικά επεκτάθηκε στο Gumtree της Αυστραλίας για να βρει περισσότερα σκυλιά για να τα βασανίσει και να τα σκοτώσει στο αγρόκτημά του στο McMinns Lagoon στο βόρειο άκρο της Αυστραλίας.

Δωμάτιο βασανιστηρίων

Ο Britton βιντεοσκοπούσε ακόμη και τον εαυτό του να κάνει κακό στα ανυπεράσπιστα ζώα σε αυτό που αποκαλούσε «δωμάτιο βασανιστηρίων» – ένα κοντέινερ εφοδιασμένο με εξοπλισμό εγγραφής – και αναρτούσε το αρρωστημένο υλικό στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Britton, κορυφαίος ζωολόγος που έχει συνεργαστεί με το BBC και το National Geographic σε παραγωγές, στεκόταν ήρεμος ενώ ομολογούσε την ενοχή του για 47 κατηγορίες κακοποίησης ζώων στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Επικράτειας.

Δήλωσε επίσης ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες για πρόσβαση και μετάδοση υλικού κακοποίησης παιδιών, μεταξύ των οποίων και νηπίων που εξαναγκάζονταν σε διεφθαρμένες πράξεις.

Φρικτές περιγραφές

Οι λεπτομέρειες των εγκλημάτων του Μπρίτον είναι τόσο φρικτές και που ο δικαστής προέτρεψε το κοινό και το προσωπικό ασφαλείας να αποχωρήσουν από την αίθουσα του δικαστηρίου πριν οι εισαγγελείς εκθέσουν τα γεγονότα της υπόθεσης, σε μια σπάνια κίνηση.

Xρησιμοποιούσε έναν λογαριασμό Telegram για να συναναστρέφεται με «ομοϊδεάτες»

«Τα γεγονότα αυτά περιέχουν υλικό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως αλλόκοτες και διεστραμμένες πράξεις σκληρότητας, οι οποίες είναι οδυνηρές και οι οποίες κατά την εκτίμησή μου έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν νευρικό σοκ», είπε. Πολλές από τις λεπτομέρειες που περιβάλλουν το αδίκημα του Britton είναι επίσης πολύ ανατριχιαστικές για να δημοσιευθούν.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν στο δικαστήριο πώς ο Britton έχει «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα, ιδίως για τα σκυλιά, τουλάχιστον από το 2014.

Η σύζυγος του Britton, η Erin, φύλακας άγριας φύσης που γνώρισε τον πρίγκιπα Harry και τον βοήθησε να πιάσει έναν κροκόδειλο του αλμυρού νερού, δεν γνώριζε για τις ενοχλητικές φαντασιώσεις του συζύγου της και έκτοτε φέρεται να έχει αλλάξει το επώνυμό της.

Ο Britton χρησιμοποιούσε το Gumtree Australia για να στοχεύει ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων σε όλη την περιοχή του Ντάργουιν, οι οποίοι συχνά έδιναν απρόθυμα τα κατοικίδιά τους λόγω επαγγελματικών ή ταξιδιωτικών υποχρεώσεων.

«Δεν θέλω να σταματήσω»

Οι εισαγγελείς δήλωσαν στο δικαστήριο τη Δευτέρα ότι χρησιμοποιούσε έναν λογαριασμό Telegram για να συναναστρέφεται με «ομοϊδεάτες» και έναν άλλο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάδοση εικόνων και καταγραφών της κακοποίησης.

«Χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές, ο δράστης συζητούσε τον ‘αριθμό των δολοφονιών’ του», δήλωσε ο εισαγγελέας Marty Aust.

Σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε στο δικαστήριο, ο Britton μίλησε για τις ορμές του σε έναν άγνωστο στο Telegram: «Το είχα καταπιέσει. Τα τελευταία χρόνια το έβγαλα ξανά προς τα έξω και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Δεν θέλω να σταματήσω».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024