Εξοικονόμηση 40% στη σύμβαση του ΕΚΕΑ για έλεγχο του αίματος
Αναβάθμιση του εξοπλισμού του εργαστηρίου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με νέα σύμβαση
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον ορολογικό έλεγχο των δειγμάτων αίματος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) με την υπογραφή της συμβάσεως μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α. Παναγιώτη Κατσίβελα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Abbott Laboratories Ελλάς Ιωάννη Βρεττού.
Mε την υπογραφή της νέας σύμβασης προκύπτει μείωση άνω του 40% στο κόστος ελέγχου του αίματος, καθώς ο ετήσιος προϋπολογισμός μέσω των εκτελεστικών συμβάσεων, διαμορφώνεται πλέον στα 2.584.775 ευρώ έναντι 5.888.960,40 ευρώ της προηγούμενης συμφωνίας – πλαίσιο.
Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση του ΕΚΕΑ, η ετήσια εξοικονόμηση αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό των 3.304.000 ευρώ, αποσκοπώντας στον εξορθολογισμό και την επωφελέστερη για το Δημόσιο, λειτουργική δαπάνη του φορέα.
Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου, πλήρως αυτοματοποιημένου εργαστηριακού συστήματος, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον εξοπλισμό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
- «Ο ιδιοφυής, περίπλοκος παππούς μου» – Η εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν από το Game Of Thrones στο Avatar
- Πύργος: Συνελήφθη 17χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Έκρυβε συσκευασίες με κάνναβη δίπλα σε Δημοτικό Σχολείο
- Βερολίνο: Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά λόγω φωτιάς σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής – Εξετάζεται ο εμπρησμός
- Τα τρομερά σερί του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και την εποχή Μπαρτζώκα (vids)
- LIVE: Ολυμπιακός – ΟΦΗ
- Η ενδεκάδα του ΟΦΗ στον μεγάλο τελικό του Betsson Super Cup (pic)

