Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπράιαν Τζόνσον - Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι θα ζήσει για πάντα

Μπράιαν Τζόνσον – Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι θα ζήσει για πάντα

Ο Μπράιαν Τζόνσον έχει ξοδέψει ήδη 4 εκατομμύρια δολάρια για να νικήσει τον χρόνο και να ξεφύγει του θανάτου.

Σε μια μικρή γειτονιά στη μποέμ περιοχή Βένις της Καλιφόρνιας, ένα μαύρο εργαστήριο κλέβει τα βλέμματα των περαστικών. Στους χώρους του ο Μπράιαν Τζόνσον, σαν ένας σύγχρονος Φάουστ στην αναζήτηση της αιώνιας νιότης, εργάζεται πάνω στην «πιο σημαντική επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Το 3ετές έργο του 46χρονου μεγιστάνα της τεχνολογίας θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο: «Πως Κατάφερα να Μην Πεθάνω Ποτέ» (τουλάχιστον ως τώρα). Στη διάρκεια του, ο Τζόνσον έχει ξοδέψει συνολικά περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός συστήματος παράτασης της ζωής, που ονομάζει Blueprint, μέσα από το οποίο περνά κάθε απόφαση που αφορά το σώμα του σε μια ομάδα ιατρών, που χρησιμοποιούν όλα τα δεδομένα για να αναπτύξουν μια αυστηρή δίαιτα με στόχο να φρενάρει τη «βιολογική ηλικία» του.

Σύμφωνα με το σύστημα, ο Αμερικανός μεγιστάνας πρέπει να πίνει 111 χάπια την ημέρα, να φορά ένα καπέλο του μπέιζμπολ που ρίχνει κόκκινο φως στο κρανίο του, να μαζεύει τα κόπρανα του και να φορά μια μικροσκοπική θήκη στο πέος του, που μοιάζει πολύ με αυτή των AirPods, για να συντονίζει τις νυχτερινές στύσεις του. Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί πως οτιδήποτε επιταχύνει το γήρας του, από το να φάει ένα μικρό μπισκότο ή να κοιμηθεί για λιγότερο από 8 ώρες, είναι«πράξεις βίας», γράφει σε σχετικό άρθρο του το Time.

Στόχος ο προγραμματισμός του σώματος του σε έναν αντιγηραντικό αλγόριθμο

Το δίχως άλλο ο Τζόνσον δεν είναι ο μόνος υπερπλούσιος μέσης ηλικίας που θέλει να τα βάλει με τον χρόνο και να κερδίσει πίσω τη νιότη του. Τόσο ο Τζεφ Μπέζος όσο και ο Πίτερ Τίελ έχουν επενδύσει στη Unity Biotechnology, μια εταιρεία που καταπιάνεται με την ανάπτυξη θεραπειών, που κρατούν μακριά ή αντιστρέφουν τα αποτελέσματα ασθενειών, που σχετίζονται με το γήρας. Οι κορυφαίοι αθλητές επίσης σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν διάφορα θεραπευτικά σχήματα για να κρατούν τα σώματα τους νεανικά σε εμφάνιση και σφρίγος από θαλάμους κρυοθεραπείας μέχρι «υπνοδωμάτια αποκατάστασης μέσω ύπνου».

Στόχος του Τζόνσον, ωστόσο, δεν είναι απλά να διατηρήσει ακμαίο το μυϊκό του σύστημα, αλλά και να γυρίσει ολόκληρο το σώμα του σε έναν αντιγηραντικό αλγόριθμο. Με απλά λόγια θεωρεί ότι ο θάνατος είναι επιλογή και δεν έχει καμιά πρόθεση να φτάσει στο κατώφλι του. Για να το πετύχει πρέπει να περιορίσει αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει «κατεργάρικο μυαλό» του, δηλαδή το τμήμα του εγκεφάλου, που του δίνει εντολή να φάει παγωτό μετά το δείπνο ή να κάνει σεξ στη 1 τη νύχτα. Κατά αυτόν τον τρόπο είναι βέβαιος ότι τα εσωτερικά του όργανα, παρότι είναι 46 ετών, θα είναι σύντομα ίδια με αυτά ενός 18χρονου. Σύμφωνα με τον Τζόνσον τα στοιχεία από τους ιατρούς του δείχνουν ότι το Blueprint του έχει χαρίσει μέχρι τώρα τα κόκκαλα ενός 30χρονου και την καρδιά ενός 37χρονου.

Η διατροφή του, φυσικά, και είναι αυστηρά vegan. Ο Τζόνσον καταναλώνει 1.977 θερμίδες την ημέρα με γάλα αμυγδάλου, καρύδια, λιναρόσπορο και πολλά λαχανικά, ενώ «αναζωογονεί» το νεανικό του δέρμα με επτά τύπους κρέμας, θεραπείες με λέιζερ και κάνει ενέσεις λίπους στο πρόσωπό του. Όσον αφορά το καθημερινό του πρόγραμμα, ξυπνά στις 4.53 κάθε πρωί σε ένα δωμάτιο εντελώς άδειο, πέρα από μια μάσκα λέιζερ για το πρόσωπο, που χρησιμοποιεί για αύξηση του κολλαγόνου και μείωση των ρυτίδων και την προαναφερόμενη συσκευή που μετρά τις νυχτερινές στύσεις του.

Ο πράσινος χυμός της αιώνιας νιότης

«Έχω κατά μέσο όρο καλή στύση για δύο ώρες και 12 λεπτά», ενώ ένας 18χρονος έχει τρεισήμισι ώρες. Φυσικά το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ζυγίζεται, κιλά, λίπος, μάζα σώματος, υγρά, πριν ανοίξει τη θεραπευτική του λάμπα για 2-3 λεπτά, προκειμένου να αποκαταστήσει τον κιρκάδιο ρυθμό του. Στη συνέχεια, αφού πλύνει  το πρόσωπο του με ειδικό σαπούνι, χρησιμοποιεί και την προαναφερόμενη λάμπα, πριν κατά τις 6 το πρωί κατέβει την εσωτερική σκάλα προς την κουζίνα του σπιτιού του για να ξεκινήσει τη μέρα του.

Αυτή ξεκινά με κάποιες σταγόνες για τα μάτια και μια συσκευή, που ερεθίζει τη μία πλευρά της μύτης του, ώστε να δακρύζει, προτού πιει με λαχτάρα τον δυναμωτικό πράσινο χυμό του. Το μέσο της ημέρας τον βρίσκει στο γυμναστήριο, που τον φέρνει πολλές ώρες μετά στο δεύτερο γεύμα και μετά στο τρίτο, πριν απομονωθεί και πάλι στην κρεβατοκάμαρα του για έναν πολύωρο και βαθύ ύπνο.

«Το πείραμα έδειξε ότι ένα ικανό σύστημα είναι καλύτερο στη διαχείριση του εαυτού μου από ότι ένας άνθρωπος», λέει ο Τζόνσον στο αμερικανικό περιοδικό. Και συνεχίζει επιχειρηματολογώντας ότι η δράση του θα αλλάξει αυτό που εννοούμε όταν λέμε ότι είμαστε άνθρωποι, περιγράφοντας την αυστηρή δίαιτα και τη ρουτίνα της άσκησης του ως μια συνάντηση της Ιταλικής Αναγέννησης και την εφεύρεση του λογισμού στο πάνθεον των ανθρώπινων κατακτήσεων. Με άλλα λόγια, αν ο Μικελάντζελο είχε την Καπέλα Σιξτίνα, ο Μπράιαν Τζόνσον έχει τον πράσινο χυμό του…

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024