Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«O γάμος ΛΟΑΤΚΙ προέρχεται από την Ελλάδα και τη Ρώμη, δεν είναι θέμα της Βραζιλίας»!

«O γάμος ΛΟΑΤΚΙ προέρχεται από την Ελλάδα και τη Ρώμη, δεν είναι θέμα της Βραζιλίας»!

Απίστευτες και προκλητικές δηλώσεις έγιναν στη βραζιλιάνικη βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου!

Η Επιτροπή Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Βοήθειας, Παιδικής Ηλικίας, Εφηβείας και Οικογένειας της βραζιλιάνικης Βουλής ψηφίζει, σήμερα, για το νομοσχέδιο που ασκεί βέτο στον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο ομοσπονδιακός αναπληρωτής πάστορας Isidório δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου «προέρχονται από την Ελλάδα, προέρχονται από τη Ρώμη, δεν είναι θέμα εδώ στη Βραζιλία»!!!

«Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι αντίθετος με την αλήθεια του ανθρώπου»

Μάλιστα συνέχισε εξίσου προκλητικά:

«Φυσικά, γνωρίζουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα και τους ευλόγησε. Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε στη Βραζιλία και με συνταγματικά δικαιώματα, γιατί στη Βραζιλία υπάρχει το δικαίωμα του άνδρα με τον άνδρα και τη γυναίκα με τη γυναίκα να συμβιώνουν, προέρχεται από την Ελλάδα, προέρχεται από τη Ρώμη, δεν προκύπτει εδώ στη Βραζιλία και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να το σεβαστούν», δήλωσε ο βουλευτής.

Στην πράξη, εάν εγκριθεί, η θέση που συντάχθηκε από τον αναπληρωτή πάστορα Eurico θεωρεί ότι οι ομόφυλες ενώσεις δεν πρέπει να εξισώνονται με το γάμο. Εάν εγκριθεί από την επιτροπή, το κείμενο θα πρέπει να περάσει από δύο άλλες επιτροπές και στη συνέχεια να αναλυθεί από την Ομοσπονδιακή Γερουσία.

Το κείμενο ήταν κολλημένο στην γραφειοκρατία επί 16 χρόνια και τώρα δημιουργεί μια νέα διαμάχη μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών δυνάμεων. Το PL 580/2007 προέβλεπε αρχικά ότι «δύο άτομα του ίδιου φύλου μπορούν να σχηματίσουν ομόφυλη ένωση μέσω σύμβασης στην οποία προβλέπουν τις περιουσιακές τους σχέσεις».

Οι συντηρητικοί βουλευτές προσπαθούν να εμποδίσουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Το 2011, το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο (STF) εξίσωσε τις ενώσεις ΛΟΑΤΚΙ με εκείνες που αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες, αναγνωρίζοντας έτσι τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ως οικογενειακό πυρήνα.

Στην έκθεση, ο πάστορας Eurico δηλώνει ότι το STF «σφετερίστηκε την αρμοδιότητα του Εθνικού Κογκρέσου» στο θέμα, το οποίο «βασίστηκε σε ιδεολογικούς σκοπούς, που διαστρεβλώνουν τη βούληση του νόμου και τη βούληση του βραζιλιάνικου λαού, η οποία μόνο εκδηλώνεται μέσω των τακτικά εκλεγμένων αντιπροσώπων της».

Ο βουλευτής λέει επίσης ότι «ο γάμος νοείται ως σύμφωνο που απορρέει από τη συζυγική σχέση και ότι, επομένως, δεν υπάρχει χώρος για παρεμβάσεις από τις δημόσιες αρχές, καθώς ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι αντίθετος με την αλήθεια του ανθρώπου».

Απίστευτα πράγματα…

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024