Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Τα πτώματα των εξωγήινων γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μεξικό: Τα πτώματα των εξωγήινων γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οργιάζουν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αποκαλύψεις γνωστού «ουφολόγου» των πτωμάτων εξωγήινων που βρέθηκαν στο Περού και έφτασαν μέχρι το... Κογκρέσο του Μεξικού.

Ερευνητής προέβη στον εντυπωσιακό ισχυρισμό ότι τα πτώματα (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, το ένα από αυτά) που ανασύρθηκαν από ορυχείο στην πόλη Κούσκο του Περού, είχαν γενετική σύνθεση 30% διαφορετική από αυτή των ανθρώπινων όντων.

Ενας ερευνητής UFO (Αγνωστα Ιπτάμενα Αντικείμενα), γνωστός «ουφολόγος» όπως τον χαρακτηρίζουν ορισμένοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσίασε την Τρίτη στο Κογκρέσο του Μεξικού δύο υποτιθέμενες «μη ανθρώπινες» σορούς, προκαλώντας καταιγισμό αντιδράσεων από τους λάτρεις της θεωρίας περί ύπαρξης εξωγήινων όντων.

Χρονολόγηση άνθρακα, έρευνα DNA και απολαυστικά σχόλια

Ο εξωγήινος του γνωστού «ουφολόγου» Jaime Maussan σε κοντινό πλάνο (φωτογραφία Reuters)

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και ερευνητή ΑΤΙΑ (Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), Jaime Maussan, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι τα «μουμιοποιημένα» δείγματα δεν αποτελούν μέρος της «επίγειας εξέλιξής μας», με σχεδόν το ένα τρίτο του DNA τους να παραμένει «άγνωστο», σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι με βάση τη χρονολόγηση άνθρακα που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο του Μεξικού βρέθηκε πως τα πτώματα ήταν άνω των 1.000 ετών.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο X και φαίνεται να προέρχεται από την ακρόαση, ο Maussan ισχυρίζεται ότι ο Διευθυντής του Επιστημονικού Ινστιτούτου Υγείας της Γραμματείας του Μεξικανικού Ναυτικού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το DNA των βιολογικών σωμάτων που παρουσιάστηκαν «δεν σχετίζεται με ανθρώπους».

Επεσε πάνω σε… UFO

Ο πιλότος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, υποσμήναρχος Ράιαν Γκρέιβς, ο οποίος πρόσφατα μοιράστηκε, μαζί με άλλους δύο, στο αμερικανικό Κογκρέσο την υποτιθέμενη συνάντησή του με εξωγήινους, κατέθεσε και στο μεξικανικό Κογκρέσο.

Αν και δεν είναι γνωστό τι είπε στο Μεξικό, ο Γκρέιβς, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, εξιστόρησε ένα περιστατικό με ιπτάμενο αντικείμενο ανοιχτά της Βιρτζίνια Μπιτς το 2014. Ενώ πετούσε ένα F-18, ισχυρίστηκε, έπεσε πάνω σ’ ένα αεροσκάφος που έμοιαζε με «σκούρο γκρι ή μαύρο κύβο μέσα σε μια διάφανη σφαίρα».

Στη δημόσια ακρόαση στο Μεξικό, ο Maussan έδειξε πολλά βίντεο με «UFO και μη αναγνωρισμένα, αφύσικα φαινόμενα» πριν αποκαλύψει τα υποτιθέμενα πτώματα εξωγήινων που είχαν χέρια με τρία δάχτυλα και δεν είχαν δόντια.

«Αυτά τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της επίγειας εξέλιξής μας. Αυτά δεν είναι όντα που βρέθηκαν μετά από συντρίμμια UFO. Βρέθηκαν σε ορυχεία διατόμων (φύκια) και αργότερα απολιθώθηκαν», φέρεται να είπε όπως μεταδίδει ο βρετανικός Independent.

Ενώ οι ισχυρισμοί του Maussan έχουν αναθερμάνει τη συζήτηση για τους εξωγήινους, ορισμένοι είναι πολύ αμφίβολοι για τα διαπιστευτήριά του.

«Ηταν συλημένα πτώματα…»

Ο Aaron Walker, ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επισήμανε ότι ο Maussan είχε παρουσιάσει μουμιοποιημένα σώματα εξωγήινων και το 2018, αλλά επρόκειτο για «συλημένα πτώματα παιδιών του λαού Nazca».

«Αυτοί οι εξωγήινοι του Μεξικού: απλώς, έχετε κατά νου ότι την τελευταία φορά που ο ουφολόγος Jamie Maussan παρουσίασε στο κοινό το 2018 μουμιοποιημένα σώματα εξωγήινων τα οποία ανακαλύφθηκαν στο Περού, ήταν συλημένα πτώματα παιδιών του λαού Nazca και τροποποιήθηκαν για να γίνουν πιο εξωγήινα. Ο ίδιος τύπος», έγραψε ο Walker στο X.

Αναφερόμενος σε δύο πτώματα που παρουσιάστηκαν στους αμερικανούς αξιωματούχους και στην κυβέρνηση του Μεξικού, ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Φαίνεται πως υπάρχουν μεγαλύτερα όντα αυτού του είδους, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα δύο αποκαλυφθέντα πτώματα εξωγήινων είναι πιο πιθανό να ανήκουν σε παιδιά ή να βρίσκονταν στην εφηβεία τους όταν πέθαναν. Το χέρι του 3ου δείγματος μόνο έχει μήκος 45 εκατοστά».

«Γιατί μοιάζουν με τον ET»

Ο Nick Moseder προλογίζει με την παρουσίαση στο μεξικανικό Κογκρέσο για να καταλήξει: «Δεν ξέρω, ειλικρινά, τι να κάνω γι’ αυτά».

Ενας άλλος σημειώνει ότι παρόλο που πιστεύει πως το σύμπαν είναι πολύ μεγάλο για να υπάρχον μόνο οι άνθρωποι σ’ αυτό, είναι επίσης εξαιρετικά δύσπιστος για τις πρόσφατες αποκαλύψεις από το Μεξικό.

«Ολοι έχουμε δει αυτοψία εξωγήινων και όλους εκείνους τους “ειδικούς” που έβγαλαν και παρέλασαν λέγοντας ότι ήταν πειστικό μόνο και μόνο για ν’ αποδειχτεί λάθος».

Ορισμένοι αστειεύονται με την… αποκάλυψη: «Γιατί τα #Aliens μοιάζουν με τον ET» έγραψε ο @superking1816 στο X.

«Ο ισχυρισμός σχετικά με το υλικό που διέρρευσε και τον ήχο εξωγήινων όντων δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι αληθινός» επισημαίνεται σε άλλη ανάρτηση, η οποία αναφέρεται στο ίδιο θέμα, με απολαυστικά βιντεάκια.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024