Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Λάνθιμος: Συγχαρητήρια από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Γιώργος Λάνθιμος: Συγχαρητήρια από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού για την βράβευση της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας,

Τα συγχαρητήριά της για την σπουδαία διάκριση του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ της Βενετίας και την Χρυσή Άρκτο για την ταινία με τίτλο «Poor Things» έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η δήλωση

«Σε μια ώρα σκληρής δοκιμασίας για τη χώρα μας και  των υπεράνθρωπων προσπαθειών των ανθρώπων της, ο Γιώργος Λάνθιμος, στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, κατακτά τον Χρυσό Λέοντα, το ανώτατο βραβείο της Μόστρα, για την ταινία του Poor Things. Είναι ένα  μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα της προσπάθειας και της δημιουργίας.

«Οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ, δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει αυτό πια. δηλώνει ο βραβευμένος σκηνοθέτης

Η καλύτερη ταινία του Λάνθιμου

Αυτή είναι η καλύτερη ταινία του Λάνθιμου, όπως  ομολογούν όσοι είχαν την τύχη να τη δουν. Το βραβείο έρχεται να επιστέψει τη χορεία των διθυραμβικών κριτικών που συγκέντρωσε, αλλά και να επιβραβεύσει το πηγαίο ταλέντο του, την απόλυτα προσωπική αλλά ευρύτατα αναγνωρίσιμη, κινηματογραφική του γραφή και, προπάντων, μια μακρά, καρποφόρα, ανοδική πορεία δημιουργίας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο, τους συνεργάτες του και τους συντελεστές των Poor Things

Η μεγάλη διάκριση του Έλληνα σκηνοθέτη

Τα συγχαρητήρια και από το  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Τον Γιώργο Λάνθιμο αλλά και τον από χρόνια στενό συνεργάτη του μοντέρ, Γιώργο Μαυροψαρίδη συγχαίρουν θερμά το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Το σημαντικό αυτό βραβείο τιμά τον Γιώργο Λάνθιμο προσωπικά∙ πιστοποιεί παράλληλα τη διεθνή απήχηση του συνολικού έργου του. Το ΕΚΚ αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά γιατί ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της νέας γενιάς των Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών, οι οποίοι, με το ταλέντο και τις ανησυχίες τους, την ποιότητα και την εξωστρέφεια του έργου τους απέδειξαν εμπράκτως ότι ο ελληνικός κινηματογράφος και οι δημιουργοί του μπορούν να σταθούν ισότιμα στον διεθνή χάρτη της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΚ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συγχαίρει τον Γιώργο Λάνθιμο

«Η απονομή του Χρυσού Λέοντα της Βενετίας στο «Poor Things», επιβεβαιώνει το ταλέντο του Λάνθιμου ο οποίος τοποθετείται πια στην πρώτη γραμμή των σημαντικότερων δημιουργών του σύγχρονου σινεμά!». Παράλληλα, συγχαίρει τον μοντέρ της ταινίας και μόνιμο συνεργάτη του Λάνθιμου, Γιώργο Μαυροψαρίδη.

«Η μεγάλη αυτή διάκριση φανερώνει τη δυναμική των Ελλήνων δημιουργών και τεχνικών του κινηματογράφου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει επάξια μια αξιοζήλευτη θέση στο παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη» επισημαίνει η ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024