Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης: Επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού γίνονται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τις προσδοκίες να είναι χαμηλές για τις επικείμενες οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη συμπρωτεύουσα και ευρύτερα στη Μακεδονία.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού γίνονται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τις προσδοκίες να είναι χαμηλές για τις επικείμενες οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιορισμοί που έχει θέσει το Eurogroup σε γενικευμένα μέτρα στήριξης νοικοκυριών αναγκάζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προσαρμοστεί ανάλογα και τα όποια μέτρα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ να είναι στοχευμένα και να αφορούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και με προϋποθέσεις.

Προς το παρόν, πρωθυπουργικοί συνεργάτες «δείχνουν» προς ένα «μεταρρυθμιστικό» σχέδιο στην πρώτη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την επανεκλογή του και πέμπτη συνεχόμενη ως πρωθυπουργού.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε θα βαρύνουν ιδιαίτερα στις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και την προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος και του ίδιου του πρωθυπουργού ως προς τους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας.

Κόντρα κορυφής αύριο στη Βουλή

Με την αντιπολίτευση να συνεχίζει τις επικρίσεις, επιρρίπτοντας και πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, αναμένεται αύριο να διεξαχθεί μια σύγκρουση κορυφής στη Βουλή, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις πυρκαγιές, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Εκεί, ο πρωθυπουργός, ενδέχεται να κάνει μια πρώτη αναφορά στις αλλαγές που σχεδιάζονται για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την καλύτερη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας.

Εξάλλου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε εξαγγελίες στο πεδίο της αναδιοργάνωσης των μηχανισμών πρόληψης, δασοπροστασίας, αλλά και των υπηρεσιών στα πεδία της δημόσιας ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό μεταξύ των παρεμβάσεων την ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης  και την επικαιροποίηση του σχεδίου «Αιγίς», το οποίο εκπονήθηκε έπειτα από τις  καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Επίσης, θα γίνει ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την προστασία των δασών και το περιβάλλον. Σε ό,τι αφορά στην πρόληψη σχεδιάζεται μεγαλύτερη εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εθελοντών για τον καθαρισμό των δασών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024