Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης την Τετάρτη - Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

Στην Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης την Τετάρτη – Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, επίσης, με επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται σε Θεσσαλονίκη και Μακεδονία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου στην Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί και το μεσημέρι θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού γίνονται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τις προσδοκίες να είναι χαμηλές για τις επικείμενες οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Μεταρρυθμίσεις αντί παροχών στη ΔΕΘ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιορισμοί που έχει θέσει το Eurogroup σε γενικευμένα μέτρα στήριξης νοικοκυριών αναγκάζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προσαρμοστεί ανάλογα και τα όποια μέτρα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ να είναι στοχευμένα και να αφορούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και με προϋποθέσεις.

Προς το παρόν, πρωθυπουργικοί συνεργάτες «δείχνουν» προς ένα «μεταρρυθμιστικό» σχέδιο στην πρώτη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την επανεκλογή του και πέμπτη συνεχόμενη ως πρωθυπουργού.

Το βέβαιο είναι ότι στη ΔΕΘ θα πέσει βάρος σε τοπικές παρεμβάσεις, στη βάση και ενός καταλόγου περίπου 5.500 δράσεων που περιλαμβάνονται στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η φετινή ΔΕΘ έρχεται ύστερα από μια σαρωτική εκλογική νίκη της ΝΔ, αλλά είναι ταυτόχρονα προεκλογική εν όψει των αναμετρήσεων του Οκτωβρίου και ενώ ο εκλογικός κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και τις ευρωεκλογές.

Και φυσικά, οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το φετινό καλοκαίρι θα βαρύνουν ιδιαίτερα στις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και στην προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος και του ίδιου του πρωθυπουργού ως προς τους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024