Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ για φωτιές: Ποιος ο λόγος της σύσκεψης Μητσοτάκη πλην της επικοινωνιακής της λειτουργίας;

ΠΑΣΟΚ για φωτιές: Ποιος ο λόγος της σύσκεψης Μητσοτάκη πλην της επικοινωνιακής της λειτουργίας;

Ο Τομέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι περίμενε τα αποτελέσματα της σύσκεψης να τροφοδοτήσουν εποικοδομητικά τον δημόσιο διάλογο, για την οργάνωση της επόμενης μέρας, «αλλά ματαίως και αναμενόμενα, για άλλη μια φορά, διαψευστήκαμε».

Την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για τη λήψη άμεσων μέτρων στον Έβρο και στην Πάρνηθα, σχολιάζει ο Τομέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η σύσκεψη κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα, ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα όσα διαχρονικά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και την επιστημονική πρακτική της Δασικής Υπηρεσίας και των άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών», σημειώνει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη, διερωτώμενη «ποιος ο λόγος αυτής της σύσκεψης, πλην της επικοινωνιακής της λειτουργίας;».

Όπως τονίζει, μάλιστα, «δεν είναι αυτονόητες οι προτεινόμενες ενέργειες (όπως πάντα υλοποιούνται, από τις οικείες Υπηρεσίες) και γιατί πρέπει να αποτελούν αποτέλεσμα μιας τέτοιας σύσκεψης;».

«Για άλλη μια φορά, διαψευστήκαμε»

Και προσθέτει: «Γιατί δεν ανακοινώνονται άμεσα μέτρα στήριξης των Δασικών Υπηρεσιών, με την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού που απαιτείται για την υλοποίηση, επίβλεψη μελετών, έργων και εργασιών, όπως σωστά προτείνονται και απαιτούνται;

»Ακόμα και αν λειτουργήσει σωστά ο θεσμός του ‘αναδόχου αποκατάστασης’, με ποιο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό θα υλοποιηθεί ο άμεσος έλεγχος και η έγκριση των μελετών που προηγούνται της υλοποίησης των έργων, όπως προβλέπεται από το νόμο;».

Ο αρμόδιος Τομέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ακόμα: «η αναφορά στην πρόληψη, που πρέπει να είναι η αυτονόητη προσέγγιση και θεσμοθετημένη υποχρέωση της Πολιτείας, πώς προσδιορίζεται;

»Πρόληψη μόνο με μέτρα έγκαιρης κατάσβεσης, ανίχνευσης – που εκ του αποτελέσματος δεν λειτουργούν επαρκώς – ή με διαχρονική, συστηματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη δράση, μέσα στο δάσος και στις αγροτοδασικές εκτάσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, επιστημονικούς φορείς και Ιδρύματα;».

Για να καταλήξει: «Περιμέναμε τα αποτελέσματα της σύσκεψης να τροφοδοτήσουν εποικοδομητικά τον δημόσιο διάλογο, για την οργάνωση της επόμενης μέρας, αλλά ματαίως και αναμενόμενα, για άλλη μια φορά, διαψευστήκαμε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024