Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου για Γρυσπολάκη: Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές και επενδύει στο μίσος

Αχτσιόγλου για Γρυσπολάκη: Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές και επενδύει στο μίσος

Και η κ. Αχτσιόγλου ζητά την άμεση αποπομπή Γρυσπολάκη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην ανάρτηση υπέρ των αυτόκλητων πολιτοφυλάκων του Έβρου, από τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη, που πρόσφατα διορίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Την αποπομπή του ζητά και η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια πρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας πυρά στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι «αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Και επενδύει στο μίσος και στη συνωμοσία», συμπληρώνοτας ότι «δεν θα της επιτρέψουμε να κρυφτεί από τις ευθύνες της μέσα από την κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων».

«Ζητάμε την άμεση και παραδειγματική απομάκρυνση Γρυσπολάκη»

Πιο αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει:

«Έχουν περάσει 24 ώρες από τη δημόσια επιδοκιμασία του κυρίου Γρυσπολάκη για τις απαράδεκτες σκηνές ακροδεξιάς αυτοδικίας και κατάλυσης του νόμου στον Έβρο. Ο κύριος Γρυσπολάκης δεν είναι ένας πολίτης που διατυπώνει τη γνώμη του. Είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, ταυτισμένο με την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, και διορισμένος πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Το μέτωπο στην άκρα δεξιά απαιτεί καθαρές θέσεις και σαφή καταδίκη των μηχανισμών που τρέφουν το αντιπολιτικό τέρας, τη λογική της αυτοδικίας, της δαιμονοποίησης των αδύναμων. Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Και επενδύει στο μίσος και στη συνωμοσία.

Δεν θα την αφήσουμε να σύρει τη χώρα στον νόμο του Λιντς. Δεν θα της επιτρέψουμε να κρυφτεί από τις ευθύνες της μέσα από την κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ουγγαρία του Όρμπαν και Ηνωμένες Πολιτείες του Τραμπ.

Ζητάμε την άμεση και παραδειγματική απομάκρυνση του κυρίου Γρυσπολάκη από την προεδρία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Ορθώνουμε μέτωπο στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Η μάχη με τις πυρκαγιές είναι εθνική υπόθεση. Απαιτεί πολιτικό σχέδιο, επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και στρατηγικές τομές στα πεδία της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής προστασίας. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση».

Η ανάρτηση και η απόσυρσή της

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρυσπολάκης, σε ανάρτησή του, την οποία απέσυρε, δήλωνε κατανόηση και συμπαράσταση για τις πράξεις αυτοδικίας των αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων» στην Αλέξανδρούπολη, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις με βαριές κατηγορίες.

Τους λόγους που απέσυρε την επίμαχη ανάρτηση εξήγησε με νέα στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θεωρώ ότι προέτρεξα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για τους λόγους αυτούς την απέσυρα προ ολίγου. Λυπούμαι εάν δυσαρέστησα φίλους (διαδικτυακούς και πραγματικούς). Όμως, η αγανάκτηαή μου για τα συμβαίνοντα στον Έβρο και σε άλλα μέρη της χώρας παραμένει σε υψηλές δόσεις».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024