Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο οργής στο Σύνταγμα για τους νεκρούς μετανάστες του Έβρου

Συλλαλητήριο οργής στο Σύνταγμα για τους νεκρούς μετανάστες του Έβρου

Στο συλλαλητήριο οργής καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, συνδικάτα, οργανώσεις της αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΜΕΡΑ25

Συλλαλητήριο οργής πραγματοποιούν η ΚΕΕΡΦΑ, συνδικάτα, οργανώσεις της αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΜΕΡΑ25 για το θάνατο μεταναστών στις πυρκαγιές του Έβρου.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα και λίγο μετά τις 20:30 το απόγευμα οι συμμετέχοντες έφτασαν στην Ομόνοια.

«Δολοφόνοι και εμπρηστές είναι το ελληνικό κράτος», «οι ρατσιστικές πολιτικές δολοφονούν» γράφουν τα πανό που κρατούν όσοι δίνουν το «παρών» στο συλλαλητήριο, ζητώντας δικαιοσύνη για τους νεκρούς μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς.

«Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν τους αδικοχαμένους μετανάστες στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς» ανέφερε στο κάλεσμά της για το συλλαλητήριο η ΚΕΕΡΦΑ.

Δείτε εικόνες από το κέντρο της Αθήνας:


Για «έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης» έκανε λόγο η ΚΕΕΡΦΑ στο κάλεσμά της για το «συλλαλητήριο οργής» για τον τραγικό θάνατο των 18 μεταναστών.

«Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο» τόνιζε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ για το συλλαλητήριο οργής

Οι απανθρακωμένοι μετανάστες της Δαδιάς είναι μαζική δολοφονία της κυβέρνησης, όπως και οι πνιγμοί προσφύγων στην Πύλο.

Η μακάβρια ανακάλυψη δεκάδων απανθρακωμένων σωρών μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ανάλογο με τον πνιγμό των 600 προσφύγων στο φονικό ναυάγιο της Πύλου.

Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

Μόλις χθες, ο υπουργός Γ. Οικονόμου ανακοίνωνε αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην περιοχή για την αύξηση της επιτήρησης των προσφύγων στα σύνορα, την ώρα που οι πυρκαγιές έκαιγαν σπίτια, χιλιάδες κάτοικοι εκκένωναν τις περιοχές και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έκλεινε.

Τις τελευταίες μέρες, οι καταδιώξεις προσφύγων από την ΕΛΑΣ αλλά και από ομάδες παρακρατικών φασιστοειδών ήταν χωρίς τέλος, με κορύφωση την καταδίωξη της ομάδας των μεταναστών που κατέληξε να κρύβεται στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς, προκειμένου να αποφύγει τα καθιερωμένα pushbacks. Φασίστες προχώρησαν σε πογκρόμ κατά προσφύγων, σπρώχνοντας τους να αναζητήσουν καταφύγιο στα δάση.

Αυτές οι ρατσιστικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον Έβρο άφησαν την περιοχή με φράχτες, διωκτικούς μηχανισμούς και φασίστες σε δράση ενώ η δασοπροστασία κι η πυρόσβεση δεν έχουν προσωπικό και μέσα.

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο. Ανοίγει το δρόμο στους φασίστες να δολοφονούν με τάγματα εφόδου τον Μιχάλη Κατσουρή και τον Σιζάρ Σαφτάρ.
Να βάλουμε τέλος στην πολιτική των δολοφόνων της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει εκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες και φράχτες στο Έβρο.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν τους αδικοχαμένους μετανάστες στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς.

Να διώξουμε την κυβέρνηση που καίει στα δάση μετανάστες και πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024