Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιακούλη: Κυβερνητικό «Βατερλώ» σε πολιτική προστασία και ασφάλεια

Λιακούλη: Κυβερνητικό «Βατερλώ» σε πολιτική προστασία και ασφάλεια

Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι η κλιματική κατάρρευση δεν μπορεί να προβάλλεται σαν άλλοθι για τις πυρκαγιές

«Δεν είναι ‘ο κακός μας ο καιρός και ο κακός άνεμος’, η κλιματική κατάρρευση δεν μπορεί να προβάλλεται σαν άλλοθι. Χρειάζεται να φτιάξουμε ένα νέο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο», δήλωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφερόμενη στις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και στις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Η κυρία Λιακούλη, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, έκανε λόγο για «Βατερλώ» σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πεδίο της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «κυβερνητική ομολογία ότι δεν υπάρχει οργανόγραμμα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».

Επιπλέον, ανέδειξε το γεγονός ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Δασικών Εκτάσεων, μέχρι στιγμής, στη διάρκεια του 2023, έχει καεί το 1,09% εκτάσεων στην Ελλάδα, ενώ από το 2006 μέχρι το 2022 ο ετήσιος μέσος όρος ήταν 0,33%, δηλαδή κάηκε πολλαπλάσιο ποσοστό», υπογράμμισε.

Απάντηση στον Σκέρτσο για τα περί «ατομικής ευθύνης»

Άσκησε, επίσης, κριτική στις αναφορές του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, περί ανάληψης από τους πολίτες της «ατομικής ευθύνης» τους, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει επικοινωνιακά ότι όλα τα έκαναν ‘ωραία και καλά’, τη στιγμή που καίγεται πολλαπλάσια δασική έκταση, τη στιγμή που θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, όταν φλέγονται κομβικές εγκαταστάσεις, όπως ενδεικτικά οι εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο, όταν ασθενείς και βρέφη νοσοκομείου μεταφέρονται κακήν – κακώς σε ντροπιαστικές συνθήκες κ.ο.κ.».

Περαιτέρω, αναφέρθηκε «στην ειδικότητα των πυρο-μετεωρολόγων, σε αυτή την ειδική επιστημονική ομάδα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, οι οποίοι διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα και τεχνογνωσία αναφορικά με την πρόληψη των πυρκαγιών, που – όπως καταγγέλλεται από τους ίδιους – η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί».

«Όλα αυτά συνιστούν σοβαρότατο θέμα, γι’ αυτό και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, καθώς χρειάζεται άμεσα εθνικός σχεδιασμός», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024