Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο Αυστραλός τραγουδιστής της ροκ, Louis Tillett - «Ένας θρασύς Δρυίδης»

Πέθανε ο Αυστραλός τραγουδιστής της ροκ, Louis Tillett – «Ένας θρασύς Δρυίδης»

«Έφερε χαρά στον πόνο μας, φως στο σκοτάδι μας και μια καλή δόση σκανταλιάς» - Ο Louis Tillett, ο Αυστραλός ροκ τραγουδιστής, πληκτράς και σαξοφωνίστας των The Wet Taxis και backing musician του Tex Perkins, καθώς και πολλών άλλων projects, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Η σύντροφός του, Rachael Slattery, δημοσίευσε την είδηση στις 13 Αυγούστου, μια εβδομάδα μετά το θάνατο του μουσικού Tillett. «Λυπάμαι πολύ που πρέπει να μεταδώσω τα νέα. Πριν από μία εβδομάδα, ο Louis Tillett έφυγε από τη ζωή» έγραψε η Slattery στο Facebook.

«Ο Τζακ και εγώ ήμασταν μαζί του μέχρι το τέλος. Ευχαριστούμε τα νοσοκομεία Royal Prince Alfred και Concord που επέτρεψαν στον Τζακ και σε μένα να μείνουμε για μέρες και εβδομάδες κάθε φορά, μέχρι το θάνατό του».

Η δήλωση της Slattery συνεχίζει: «Σας παρακαλώ να τον θυμάστε όπως ήταν, σύμφωνα με τα λόγια της Hellen Rose, ένας «θρασύς Δρυίδης». Έφερε χαρά στον πόνο μας, φως στο σκοτάδι μας και μια καλή δόση σκανταλιάς.

«Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να καταστήσω τη μουσική του διαθέσιμη παντού όπου ήταν δυνατόν. Θα αφήσω συνδέσμους στα σχόλια για να τους βρείτε. Ο Louis δώρισε το σώμα του στην Επιστήμη. Δεν θα υπάρξει κηδεία. Αλλά σας παρακαλώ μείνετε συντονισμένοι για νέα σχετικά με το μνημόσυνο του».

Photo: Instagram

Μια μακρά, μουσική πορεία 

Ο Tillett κυκλοφόρησε επτά σόλο άλμπουμ κατά τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας, με το πιο πρόσφατο, το Soliloquy, να κυκλοφορεί το 2006. Το 1995, ο Tillett και ο πολυοργανίστας Charlie Owen συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το άλμπουμ Midnight Rain, το οποίο κέρδισε το βραβείο των κριτικών του Rolling Stone για το καλύτερο άλμπουμ το 1996.

Αφού συνεργάστηκε με μέλη των Died Pretty και Catfish, ο Tillett ηγήθηκε του συγκροτήματος The Aspersion Castle. Το 2000, ήταν το θέμα του ντοκιμαντέρ «A Night At Sea With Louis Tillett».

Το 2018, ο Tillett κυκλοφόρησε ένα αναδρομικό/μεγαλύτερο άλμπουμ επιτυχιών, To Ride A Dead Pony, το οποίο ακολουθούσε τις δεκαετίες της καριέρας του.

Ακούστε το Swimming in the Mirror

«Πρόκειται για μια συλλογή σπάνιων και ζωντανών ηχογραφήσεων, η οποία προέκυψε από την επιθυμία μου να δώσω μια ιστορική γραμμή στους οπαδούς της μουσικής, οι οποίοι είχαν μόνο περιορισμένες ιδέες για το τι έγραψα ή ερμήνευσα, ανάλογα με την εμπειρία τους» έγραψε ο Tillett σε δελτίο τύπου.

«Είτε αυτό αφορούσε ανθρώπους στην Αυστραλία, είτε στην Ευρώπη, υπήρχαν πάντα κενά στο μουσικό μου ταξίδι, όπου ένιωθα ότι ήθελα να απεικονίσω τις πολλές και διαφορετικές συνθέσεις, επιρροές και εμπειρίες που συνέβησαν στην πορεία, ώστε όλα τα ακροατήρια να δουν ολόκληρη την εικόνα.

»Αυτό είναι μια μουσική αναδρομή στις πρώτες μου ηχογραφήσεις με τους Wet Taxis, και τους No Dance, μέχρι τις μεγαλύτερες μπάντες των Ego Trippers from Hell, και The Aspersion Caste, και τις πολύ σπάνιες ηχογραφήσεις που έκανα με τους Paris Green».

Photo: Instagram

*Με στοιχεία από themusic.com.au

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024