Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Ζητά την άμεση ανάκληση της «αυταρχικής» απόφασης για το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Ζητά την άμεση ανάκληση της «αυταρχικής» απόφασης για το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων στέκεται στο πλευρό του ΣΕΑ μετά την απόφαση της Λίνας Μενδώνη που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων.

O Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) με ανακοίνωσή του ζητάει την «άμεση ανάκληση» της υπουργικής απόφασης με την οποία ανακαλείται η άδεια χρήσης του κτηρίου που στεγάζει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

«Αυταρχική απόφαση»

Ο ΣΕΚΑ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αυταρχική και απαράδεκτη από κάθε άποψη υπουργική απόφαση» να αφαιρέσει «από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων την υπερτεσσαρακονταετή έδρα του στο ιστορικό και διατηρητέο κτήριο στην Ερμού 136 στην Αθήνα».

«Μαζί με την έξωση του ΣΕΑ από την ιστορική του έδρα στο διατηρητέο κτήριο της Ερμού, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο οι συνδικαλιστικές ελευθερίες: για πρώτη φορά ένας υπουργός Πολιτισμού έρχεται να λογοκρίνει δραστηριότητες ενός Συλλόγου ή Σωματείου, απαγορεύοντάς τες», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΕΚΑ.

Πλήθος αντιδράσεων

Υπενθυμίζεται ότι κατά της απόφασης Λίνας Μενδώνη έχουν ταχθεί κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μια σειρά φορείς.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, το ΚΚΕ αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Η κατάπτυστη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, ουσιαστικά ανοιχτή παρέμβαση στη δράση ενός συνδικαλιστικού οργάνου, εξαιτίας της πραγματοποίησης εκδήλωσης για το πολύνεκρο ναυάγιο των ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου, αποδεικνύει πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με τη λογοκρισία και τον εκφοβισμό».

Ο ίδιος ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ότι: «Στη δημοκρατία, οι θέσεις ενός συνδικαλιστικού και επιστημονικού φορέα είναι θεμιτό και αναμενόμενο να μην ταυτίζονται πάντα με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία δικαιούται να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο και να χρησιμοποιεί τη δύναμη που έχει εναντίον ενός ιστορικού σωματείου, επειδή δεν συμφωνεί με τις απόψεις που αυτό εκφράζει, ή ακόμη χειρότερα, με το περιεχόμενο μιας εκδήλωσης».

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024