Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ για έξωση ΣΕΑ: Κατάπτυστη η απόφαση Μενδώνη - Κυβερνητική λογοκρισία και εκφοβισμός

ΚΚΕ για έξωση ΣΕΑ: Κατάπτυστη η απόφαση Μενδώνη – Κυβερνητική λογοκρισία και εκφοβισμός

Το ΚΚΕ σημειώνει πως «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της για το έγκλημα στην Πύλο»

Επίθεση στη Λίνα Μενδώνη εξαπολύει το ΚΚΕ για την «απόφαση έξωσης στον Σύλλογο Αρχαιολόγων από την υπουργό Πολιτισμού», που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα και συνδικάτα.

«Η κατάπτυστη» – όπως την χαρακτηρίζει ο Περισσός – «απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, ουσιαστικά ανοιχτή παρέμβαση στη δράση ενός συνδικαλιστικού οργάνου, εξαιτίας της πραγματοποίησης εκδήλωσης για το πολύνεκρο ναυάγιο των ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου, αποδεικνύει πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με τη λογοκρισία και τον εκφοβισμό».

Προσθέτει, μάλιστα, πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός των άλλων, δείχνει και «την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εντείνει τη βάρβαρη πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε βάρος των ξεριζωμένων, επιβάλλοντας ‘σιγή νεκροταφείου’ σε κάθε φωνή εναντίωσης».

«Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα κρύψει τις ευθύνες της για το έγκλημα στην Πύλο»

«Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η προκλητική προπαγάνδα των τελευταίων ημερών για τις νέες υπερδομές – φυλακές στα νησιά», αναφέρει το ΚΚΕ.

Σημειώνει, όμως, πως «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της για το έγκλημα στην Πύλο», υπενθυμίζοντας πως το ΚΚΕ έχει καταθέσει ερώτηση με συγκεκριμένα ερωτήματα για το ναυάγιο, «στα οποία η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις».

«Όσο για τον ‘ευφάνταστο’ ισχυρισμό ότι μια εκδήλωση για την τραγωδία της Πύλου δεν έχει σχέση με τον πολιτισμό, προτείνουμε στους κυβερνώντες να διαβάσουν για τον αρχαίο θεσμό της ικεσίας και την ανάγκη προστασίας των ικετών. Γιατί Πολιτισμός πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

ΠΑΜΕ: Να μην περάσει η τρομοκρατία

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με την οποία απαιτεί να αποσυρθεί η απόφαση έξωσης του ΣΕΑ.

Το ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωσή του, τονίζει πως «η φίμωση και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και της υπουργού Πολιτισμού να πέσουν στο κενό. Πρόκειται για εργοδοτική τρομοκρατία, που στόχο έχει να βάλει φρένο στην προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

«Είναι αίσχος η κυβέρνηση να θέλει να απαγορεύσει τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του συλλόγου και των εργαζομένων, όπως αυτές για το έγκλημα στην Πύλο που πνίγηκαν δεκάδες μετανάστες. Αυτό το χρησιμοποιεί ως αφορμή για την έξωση του συλλόγου από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του», σημειώνει.

Και προσθέτει πως «μετά τον Γεωργιάδη και η υπουργός Πολιτισμού τον ακολουθεί για να ποινικοποιήσει τη δράση των εργαζομένων αρχαιολόγων».

«Τώρα να αποσυρθεί η απόφαση έξωσης», ζητάει το ΠΑΜΕ.

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024