Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο DJ Casper, που είχε κάνει No 1 επιτυχία με το Cha Cha Slide, πεθαίνει σε ηλικία 58 ετών

Ο DJ Casper, που είχε κάνει No 1 επιτυχία με το Cha Cha Slide, πεθαίνει σε ηλικία 58 ετών

Ο μουσικός που δημιούργησε το τραγούδι για έναν personal trainer πριν γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία ως χορευτική τρέλα είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα νεφρά και στο συκώτι.

Ο DJ Casper, ο Αμερικανός μουσικός που είχε μια σε διάρκεια παγκόσμια επιτυχία με το Cha Cha Slide, πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο των νεφρών και του ήπατος το 2016 και πέθανε από την ασθένεια.

Γεννημένος ως Willie Perry Jr στο Σικάγο, όπου συνέχισε να ζει, ο Casper δημιούργησε το Cha Cha Slide το 1998 ως ένα μουσικό πρόγραμμα άσκησης για τον ανιψιό του που ήταν personal trainer και η δημοτικότητά του άρχισε να παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας στην περιοχή του Σικάγο.

Ακούστε το Cha Cha Slide

Το τραγούδι έγινε σουξέ σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια υπέγραψε με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, μεταφέροντάς το σε διεθνές επίπεδο. Με τις χορευτικές φιγούρες και τις αισιόδοξες εντολές του Casper (ο οποίος το κυκλοφόρησε ως Mr C the Slide Man), έγινε το αγαπημένο τραγούδι σε γάμους, παιδικά πάρτι, αθλητικές εκδηλώσεις και άλλα συναφή.

Το τραγούδι γνώρισε ξανά επιτυχία στις ΗΠΑ το 2001 και σημείωσε μια μικρή επιτυχία στα charts (φτάνοντας στο Νο 83) πριν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2004 και φτάσει στο Νο 1. Ο Casper κυκλοφόρησε επίσης ένα συνοδευτικό άλμπουμ, το Cha-Cha Slide: The Original Slide Album.

Photo: Wikimedia Commons

Ο Casper είχε ήδη ξεπεράσει προηγούμενους αγώνες υγείας, όπως ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου σε ηλικία 22 ετών και μια εγχείρηση στα μάτια για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Το 2019 ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος του βρισκόταν σε ύφεση, αλλά αργότερα επέστρεψε.

Πρόσφατα δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι ABC7 του Σικάγο: «Όποιος περνάει καρκίνο, να ξέρει ότι κυριαρχεί αυτός στον καρκίνο και όχι ο καρκίνος σε αυτόν.

*Με στοιχεία από the guardian.com 

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024