Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικό σχολικό βιβλίο εξυμνεί την επέμβαση στην Ουκρανία

Ρωσικό σχολικό βιβλίο εξυμνεί την επέμβαση στην Ουκρανία

Τα σχολικά εγχειρίδια γράφτηκαν μέσα σε πέντε μήνες

Το Κρεμλίνο επιδιώκει να ελέγξει το ιστορικό αφήγημα στα σχολεία, κυρίως σε ότι αφορά τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Για να το πετύχει αυτό το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε νέα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας που περιλαμβάνουν τμήματα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την Guardian, στόχος δε της πολιτικής ηγεσίας ήταν τα εγχειρίδια αυτά να είναι έτοιμα πριν τα παιδιά επιστρέψουν στα σχολεία. Μέσα σε αυτά η σύγκρουση με το Κίεβο παρουσιάζεται στα παιδιά ως μέρος της ιστορικής αποστολής της Μόσχας.

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου

Ο υπουργός Παιδείας, Σεργκέι Κράβτσοφ, παρουσιάζοντας το βιβλίο που απευθύνεται στην 11η τάξη (17 χρονών), ανέφερε ότι το υλικό στοχεύει στη «μετάδοση των στόχων στους μαθητές».

Το βιβλίο καλύπτει μια περίοδο από το 1945 έως τον 21ο αιώνα και ο Κραβτσόφ δήλωσε ότι θα βρίσκεται«σε όλα τα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου.», ενώ ο υπουργός ανέφερε ότι γράφτηκε μέσα σε πέντε μήνες.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι «Μετά το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης [στην Ουκρανία], μετά τη νίκη μας, θα συμπληρώσουμε περαιτέρω αυτό το βιβλίο.»  Ο κ. Μεντίνσκι, ο οποίος είναι γνωστός για τη συντηρητική του άποψη για την ιστορία και έχει επικριθεί από ορισμένους ιστορικούς, εξήρε την ταχεία παραγωγή.

«Κανένα εγχειρίδιο δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ στη χώρα μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «Οι συγγραφείς το έγραψαν ουσιαστικά με το ίδιο τους το χέρι.»

Source: Al Arabiya

Τι περιλαμβάνει το εγχειρίδιο – Πού στοχεύουν αυτές οι αλλαγές

Σε γενικές γραμμές το νέο βιβλίο περιλαμβάνει ενότητες για τους Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι «έσωσαν την ειρήνη» το 2014, όταν η Μόσχα προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Ακόμη, καταγγέλλει τις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην χώρα, περιγράφοντας τις ως χειρότερες από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος τάχθηκε ενάντια της Ρωσίας το 1812.

Η στρατηγική της κυβέρνησης στη Ρωσία είναι η καταστολή των διαφωνιών για την επίθεση στην Ουκρανία, η οποία πλέον επεκτείνεται και στο σχολείο. Για παράδειγμα τον Απρίλιο, ένα κορίτσι απομακρύνθηκε από τον πατέρα του, όταν ζωγράφισε μία εικόνα υπέρ της Ουκρανίας στο σχολείο της.

Τέλος, με την έναρξη της επιχείρησης στο Κίεβο, εισήχθη στα ρωσικά σχολεία ένα καινούριο μάθημα – «Συζητήσεις για το τι είναι σημαντικό» με σκοπό να εμπεδωθεί ο πατριωτισμός στα παιδιά.

Source: Al Arabiya

Sports in

Τρίτη Euroleague και έκτο συνολικά ευρωπαϊκό για τον Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός πήρε την Euroleague και ο Εργκίν Αταμάν έφτασε τις τρεις κατακτήσεις στην καριέρα του, ενώ συνολικά έχει έξι ευρωπαϊκά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024