Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο «νονός της μαύρης μουσικής» Κλάρενς Έιβαντ

Πέθανε ο «νονός της μαύρης μουσικής» Κλάρενς Έιβαντ

Ο παραγωγός και διευθυντής δίσκων ήταν, σύμφωνα με τον Κουίνσι Τζόουνς, ο «σιωπηλός αρχιτέκτονας τόσων πολλών συμφωνιών, που θα σε έκαναν να χάσεις το μυαλό σου»

Ο Κλάρενς Έιβαντ, ένας βαθύς γνώστης του Χόλιγουντ, παραγωγός, στέλεχος δισκογραφικών εταιρειών και μέντορας πολλών καλλιτεχνών, γνωστός και ως «ο νονός της μαύρης μουσικής», πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Ο Έιβαντ, ο οποίος αποτέλεσε το θέμα ντοκιμαντέρ του Netflix «The Black Godfather» το 2019, πέθανε την Κυριακή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του στο Hollywood Reporter.

«Ο Κλάρενς αφήνει πίσω του μια στοργική οικογένεια και μια θάλασσα φίλων και συνεργατών, που άλλαξαν τον κόσμο και θα συνεχίσουν να τον αλλάζουν για τις επόμενες γενιές Η χαρά της κληρονομιάς του απαλύνει τη θλίψη της απώλειάς μας», αναφέρει η οικογένειά του.

Ο άνθρωπος πίσω από την πρώτη σόλο περιοδεία του Μάικλ Τζάκσον

Ο Έιβαντ ήταν μια σιωπηλή αλλά πανίσχυρη παρουσία στο Χόλιγουντ και τα αποτυπώματά του ήταν παντού στη μουσική του 20ού αιώνα.

Ήταν μάνατζερ των Σάρα Βον, Τζίμι Σμιθ, Λάλο Σίφριν και Φρέντι Χάμπαρντ, ενώ ανακάλυψε τον μαύρο τραγουδιστή της folk-soul, Μπιλ Γουίδερς.

Προώθησε την πρώτη σόλο παγκόσμια περιοδεία του Μάικλ Τζάκσον «Bad» στη δεκαετία του 1980 και μεσολάβησε για την πώληση της Stax Records, ενώ ίδρυσε τη Sussex Records και ανέλαβε τη Motown Records το 1993.

Μέσα στα χρόνια της μακράς καριέρας του, συμβούλευσε πολλούς ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Κουίνσι Τζόουνς, ο Φαρέλ Γουίλιαμς, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Λάιονελ Ρίτσι και ο Τζέι Ζι.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024