Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ριάλιτι: Τα πέντε πιο ακραία και περίεργα παιχνίδια της παγκόσμιας τηλεόρασης

Ριάλιτι: Τα πέντε πιο ακραία και περίεργα παιχνίδια της παγκόσμιας τηλεόρασης

Από το αληθινό Truman Show μέχρι το παιχνίδι με έπαθλο ένα ταξίδι στο διάστημα, αυτά είναι τα πιο περίεργα αλλά και ακραία reality shows της παγκόσμιας τηλεόρασης.

Τα παιχνίδια ριάλιτι έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας από τις αρχές του 2000.

Ριάλιτι επιβίωσης και εγκλεισμού, ριάλιτι με τραγουδιστές και διάσημους stars αλλά ακόμη και ριάλιτι για τον έρωτα είναι μερικά από τα τηλεοπτικά προγράμματα που έκαναν εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ελλάδα να καθίσουν μπροστά στις τηλεοράσεις τους ώστε να παρακολουθήσουν την καθημερινότητα και τη ζωή των συμμετεχόντων.

Υπάρχουν όμως, πολλά ακόμα τηλεοπτικά παιχνίδια που δεν έφτασαν στην ελληνική τηλεόραση αλλά σάρωσαν στην παγκόσμια tv. Πολλά από αυτά είναι σόου φάρσας ενώ πολλά άλλα δεν θα μπορούσαν καν να παίξουν στην σημερινή τηλεόραση λόγω των μηνυμάτων που περνούσαν.

Η ανθρωπότητα λατρεύει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και με την εφεύρεση αυτών των τηλεοπτικών ριάλιτι, μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Υπάρχει όμως όριο και εάν ναι, ποιο από τα ακόλουθα ριάλιτι το ξεπέρασε;

Από το αληθινό Truman Show μέχρι το παιχνίδι με έπαθλο ένα ταξίδι στο διάστημα, αυτά είναι τα πιο ακραία τηλεοπτικά ριάλιτι.

The Joe Schmo Show

Το ριάλιτι εμπνεύστηκε την υπόθεσή του από την ταινία «The Truman Show» με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ. Ο χαρακτήρας του Τζιμ Κάρεϊ ζούσε σε έναν ψεύτικο κόσμο που απαρτιζόταν από ηθοποιούς για 30 ολόκληρα χρόνια, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει.

Το ίδιο θα συνέβαινε όμως και στην πραγματική ζωή με τον Matt Kennedy Gould, ο οποίος αποφάσισε να συμμετέχει σε ένα ριάλιτι, χωρίς να γνωρίζει πως θα είναι ο μόνος που θα λάβει πραγματικά μέρος.

Όλοι οι υπόλοιποι θα ήταν ηθοποιοί και θα έβαζαν τον πρωταγωνιστή σε διάφορες σουρεαλιστικές καταστάσεις ενώ το κοινό παρακολουθούσε τις αντιδράσεις του ανυποψίαστου Matt.

Οι παίκτες κέρδιζαν δώρα ενώ κάθε εβδομάδα κάποιος αποχωρούσε με σκοπό να συνεχιστεί η πλοκή που ήθελαν οι παραγωγοί.

Ο παρουσιαστής του ριάλιτι δήλωσε πολλά χρόνια μετά πως από ένα σημείο και μετά οι ηθοποιοί, αλλά και οι παραγωγοί του show, αισθάνονταν πολύ άσχημα.

«Ειδικά τα παιδιά που έπρεπε να είναι μαζί του παριστάνοντας κάτι άλλο από αυτό που είναι για 24 ώρες το 24ωρο, άρχισαν να έχουν τύψεις. Έβλεπαν έναν τόσο καλοσυνάτο και δίκαιο άνθρωπο, ο οποίος σχεδόν σε κάθε περίπτωση έκανε το σωστό για όλους. Γνωρίζαμε ότι θα έπαιρνε το ποσό του βραβείου στο τέλος, αλλά δεν ξέραμε αν ήταν αρκετό για όσα του κάναμε».

Στο τελευταίο επεισόδιο του προγράμματος η αποκάλυψη έγινε, με τον Matt να λέει την χαρακτηριστική ατάκα «What is going on?», η οποία χρησιμοποιήθηκε σε πολλές σειρές αργότερα ως slogan.

Το «The Joe Schmo Show» είχε άλλες δύο σεζόν, χωρίς όμως την επιτυχία της πρώτης, ενώ φέτος ανακοινώθηκε πως θα επιστρέψει στην τηλεόραση μετά από 10 χρόνια.

Best Funeral Ever

Ο τίτλος υποδεικνύει αυτό ακριβώς που συμβαίνει σε αυτό το ριάλιτι. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα καταγράφει τους υπαλλήλους του γραφείου τελετών Golden Gate Funeral Home με έδρα το Ντάλας, καθώς σχεδιάζουν εξωφρενικές και περίεργες «γιορτές» για την κηδεία κάποιου.

Το «περίεργο» είναι σίγουρα η λέξη κλειδί για αυτό το πρόγραμμα, καθώς το Best Funeral Ever παρουσιάζει γιορτές με γουρούνια και άλλα ζώα, μια τεφροδόχο που κάνει βόλτα σε ρόδα λούνα παρκ, ένα σιντριβάνι με σάλτσα μπάρμπεκιου, υπαλλήλους γραφείου τελετών ντυμένους ξωτικά και, το πιο περίεργο, παρέχει επαγγελματίες πενθούντες.

Η πτυχή των επαγγελματιών πενθούντων (οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί να θρηνούν δυνατά και με έμφαση στις κηδείες ανθρώπων που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ, προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένεια να «ανοιχτεί») είναι η στιγμή που τα πράγματα αρχίζουν να στρέφονται πλήρως προς το αλλόκοτο.

The Swan

Αυτό είναι ένα ριάλιτι show που ίσως να μην μπορούσε να σταθεί σήμερα ούτε στην ελληνική αλλά ούτε στην παγκόσμια τηλεόραση.

Αν και υπήρξαν πολλά ριάλιτι που αφορούσαν makeovers, αυτό ξεπέρασε σίγουρα τα όρια. Συγκεκριμένα, το The Swan παίρνει μια ομάδα γυναικών και τις υποβάλλει σε ακραίες αλλαγές με τη βοήθεια ενός οδοντιάτρου, ενός προσωπικού γυμναστή, ενός αισθητικού χειρουργού και άλλων. Οι διαγωνιζόμενες στη συνέχεια συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς στο τέλος της σειράς, με την ελπίδα να ανακηρυχθούν «Ο Κύκνος».

Η εκπομπή είναι παράξενη για όλους τους λάθος λόγους, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Fox ακύρωσε την εκπομπή μετά τη μοναδική της σεζόν το 2004.

Kid Nation

Ενώ η υπόθεση αυτής της σειράς ήταν ενδιαφέρουσα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι διήρκεσε μόνο μία σεζόν στο CBS το 2007.

Η υπόθεση ακολουθεί μια ομάδα 40 παιδιών και εφήβων ηλικίας 8 έως 15 ετών που μεταφέρονται με λεωφορείο στο Bonanza City του Νέου Μεξικού. Αφημένα στην τύχη τους, τα παιδιά πρέπει να χτίσουν τη δική τους κοινωνία, χωρίς την εμπλοκή των ενηλίκων.

Αυτό περιλαμβάνει μια κυβέρνηση και τέσσερις εγκεκριμένες ομάδες που μοιράζονται καθήκοντα όπως το μαγείρεμα και η καθαριότητα. Αυτή η σειρά έχει τα πάντα – νίκη, ήττα, προδοσία.

Το πρόγραμμα έχει επικριθεί από τις Aρχές της πολιτείας του Νέου Μεξικού, οι οποίες δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τους όρους, οι οποίοι, όπως είπαν, φαίνεται να παραβιάζουν τους νόμους της πολιτείας.

Space Cadets

Πώς θα σας φαινόταν εάν ένα ριάλιτι παιχνίδι είχε ως έπαθλο ένα ταξίδι στο διάστημα. Θα παίρνατε μέρος; Και εάν ναι πώς θα σας φαινόταν όταν θα αποκαλύπτονταν πως απλά σας κορόιδεψαν και δεν ταξιδέψατε ποτέ αλλά μόλις σας έκαναν φάρσα;

Αυτό ακριβώς έκανε το τηλεοπτικό ριάλιτι Space Cadets, το οποίο έπεισε τους συμμετέχοντες πως πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στο διάστημα.

Τον Δεκέμβριο του 2005  μια ομάδα εικοσάρηδων δήλωσαν συμμετοχή σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι με τίτλο Thrill Seekers και, μετά από πέντε μήνες οντισιόν, επρόκειτο να μάθουν την ακριβή υπόθεση της εκπομπής.

Ο παρουσιαστής, ο Johnny Vaughan, είπε στην ενθουσιασμένη παρέα: «Πρόκειται να γίνετε … οι πρώτοι Βρετανοί διαστημικοί τουρίστες που προβλήθηκαν στην τηλεόραση». Άρχισαν να ουρλιάζουν, να χοροπηδάνε πάνω κάτω και να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον. Θα πήγαιναν πραγματικά στο διάστημα! Μόνο που κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Για να τους πείσουν πως το ταξίδι θα ήταν αληθινό τους είπαν πως θα τους μεταφέρουν στη Ρωσία με σκοπό να εκπαιδευτούν στην ακαδημία S.T.A.R. (Space Tourist Agency of Russia.

Η παραγωγή είχε μετατρέψει μία παλιά Αμερικανική πολεμική βάση στην Αγγλία σε ακαδημία S.T.A.R. με σκοπό να πείσουν τους συμμετέχοντες πως βρίσκονταν στην Ρωσία. Εκεί πραγματοποίησαν εκπαίδευση και η παραγωγή κατέληξε στους τέσσερεις φιναλίστ για την εκτόξευση.

Κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης, παραγωγή είχε στήσει «πιλοτήριο» διαστημόπλοιου που έχει χρησιμοποιηθεί για ταινίες όπως το Deep Impact και το ενσωμάτωσαν με ένα booth που δημιουργούσε τη ψευδαίσθηση της «πτήσης».

Κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» και ενώ οι συμμετέχοντες νόμιζαν πως βρίσκονταν έξω από την Γη, η πόρτα άνοιξε και εκείνοι βρέθηκαν στο στούντιο. Η αποκάλυψη πως δεν πήγαν ποτέ στο διάστημα τους σόκαρε αλλά και τους στεναχώρησε ταυτόχρονα.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024