Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Θύμα 21χρονη - Ανθρωποκυνηγητό με πυροβολισμούς κατά του δράστη

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Θύμα 21χρονη – Ανθρωποκυνηγητό με πυροβολισμούς κατά του δράστη

Μια γυναικοκτονία κάθε τρεις μέρες στην Ιταλία.

Μια 21χρονη στο χωριό Σιλάντρο στην επαρχία του Μπολτσάνο είναι το πιο πρόσφατο θύμα γυναικοκτονίας στην Ιταλία.

Η κοπέλα δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, 28 ετών, με τον δράστη να συλλαμβάνεται στα σύνορα με την Αυστρία έπειτα από καταδίωξη με πυροβολισμούς.

Το άψυχο σώμα της βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα του πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στη γειτονική Αυστρία.

Η αστυνομία, ενώ κυνηγούσε τον δράστη, πυροβόλησε τα λάστιχα του αυτοκινήτου του φυγά, το όχημα βγήκε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα ο 28χρονος να συλληφθεί.

Μια γυναικοκτονία κάθε τρεις μέρες

Ο αριθμός των γυναικοκτονιών στην Ιταλία αυξήθηκε το 2022 σχεδόν κατά 16% σε σχέση με το 2021, με τη συντριπτική πλειονότητα να λαμβάνει χώρα σε οικογενειακό πλαίσιο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών σημειώθηκαν 125 γυναικοκτονίες μεταξύ 1ης Αυγούστου 2021 και 31 Ιουλίου 2022, σε σύγκριση με 108 την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Από αυτόν τον αριθμό, 108 από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν σε ένα «οικογενειακό-συναισθηματικό» περιβάλλον, με 68 γυναίκες να σκοτώνονται είτε από τον σύντροφό τους είτε από τον πρώην σύντροφό τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μια γυναίκα σκοτώνεται κατά μέσο όρο κάθε τρεις ημέρες στην Ιταλία.

Με βάση τα στοιχεία του 2018, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων κατέταξε την Ιταλία στην ένατη θέση μεταξύ 15 χωρών της ΕΕ για τον αριθμό των δολοφονιών γυναικών από συντρόφους ή πρώην συντρόφους και στη 10η για τις γυναικοκτονίες που διαπράχθηκαν από συγγενείς.

Σύμφωνα με την ομάδα Femminicidio Italia, η οποία συλλέγει στοιχεία για τις γυναικοκτονίες στην Ιταλία, από την αρχή του 2023 έως τον Ιούνιο, σημειώθηκαν 18 γυναικοκτονίες στην Ιταλία.

Οι αριθμοί γύρω από τη βία κατά των γυναικών στην Ιταλία θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότεροι από ό,τι αναφέρθηκε καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα για επεισόδια που αφορούν γυναίκες με αναπηρία, γυναίκες μετανάστριες και γυναίκες που υποφέρουν από εθισμό στα ναρκωτικά, όπως είχε δηλώσει στο Euronews η Irene Pellizzone, καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024