Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρίκη με γυναικοκτονία στην Αλβανία: Την βίασαν, την μαχαίρωσαν και την άφησαν να πεθάνει κάτω από μια γέφυρα

Φρίκη με γυναικοκτονία στην Αλβανία: Την βίασαν, την μαχαίρωσαν και την άφησαν να πεθάνει κάτω από μια γέφυρα

Η τραγική ιστορία της Luljeta.

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα μια 32χρονη γυναίκα σημειώθηκε στο Δυρράχιο της Αλβανίας. Πρόκειται για την Λουλιέτα Πρέζα, η σορός της οποίας βρέθηκε το πρωί της 2ας Αυγούστου κάτω από τη γέφυρα Dajlani.

Τη σορό της Λουλιέτας, η οποία σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου, φαίνεται να ήταν και σεξεργάτρια, εντόπισε μια 15χρονη κοπέλα η οποία ειδοποίησε τις Αρχές. Η άτυχη 32χρονη βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ενώ είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση με πολλαπλές μαχαιριές.

Για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί δύο άντρες 22 και 45 ετών. Οι δράστες φαίνεται να βίασαν την 32χρονη, να την σκότωσαν και έπειτα παράτησαν αβοήθητη στο σημείο, κάτω από τη γέφυρα, μέχρι που ξεψύχησε.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της δολοφονίας από πρόθεση.

«Να μπει τέλος στη βία κατά των γυναικών»

Η βουλεύτρια των Δημοκρατικών Merita Bakiu αντέδρασε μετά τη δολοφονία της 32χρονης. Η Bakiu δήλωσε ότι τέτοια γεγονότα δείχνουν πώς η κοινωνία, η δικαιοσύνη και η Αστυνομία έχουν αποτύχει.

Απευθύνει παράλληλα έκκληση  στα συστήματα δικαιοσύνης να μην λαμβάνουν μεροληπτικές αποφάσεις ή να καθυστερούν αποφάσεις για τη βία κατά των γυναικών. Η Bakiu ανέφερε ότι η δολοφονία γυναικών στην Αλβανία δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό ενώ καλεί τις γυναίκες που φοβούνται να αντιδράσουν και να καταγγείλουν τη βία που βιώνουν.

«Η δολοφονία γυναικών σε αυτή τη χώρα είναι απλώς μια είδηση ​​που επαναλαμβάνεται και δεν παραμένει επίκαιρη για περισσότερες από δύο ημέρες. Είναι τρομακτικό και λυπηρό. Είναι λυπηρό για την κοινωνία και την οικογένεια. Για μια μάνα σήμερα, η ζωή δεν θα είναι πια η ίδια… Μια άλλη γυναίκα κάπου ανάμεσά μας που τα δικαιώματά της καταπατώνται και φοβάται να αντιδράσει και να καταγγείλει, θα κοιμάται ανήσυχη με τη σκέψη ότι αύριο κι αυτή μπορεί να έχει την ίδια τύχη.

Καλώντας το δικαστικό σύστημα για περισσότερη υπευθυνότητα και επαγγελματισμό προκειμένου να μην υπάρξουν μεροληπτικές και υποκινούμενες αποφάσεις ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παράγονται από θύματα και δράστες. Τέτοια γεγονότα δείχνουν ότι η κοινωνία, η δικαιοσύνη, η Αστυνομία, οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Θεός να τους απαλύνει τον πόνο», γράφει η Bakiu.

Η τραγική ιστορία της Luljeta

Η δημοσιογράφος Anila Hoxha αφηγήθηκε τη ζωή της 32χρονης, Luljeta Preza.

Η δημοσιογράφος λέει ότι το καταφύγιο της Luljeta Preza ήταν σε ένα χαρτόνι, στρωμένο στο έδαφος και ότι πρόσφατα η 32χρονη είχε κινητικά προβλήματα καθώς είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

«Το μόνο της υπάρχον, το σώμα της. Που αγόραζαν οι άντρες αργά το βράδυ κάτω από τη γέφυρα του Dajlani» αναφέρει σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος, η οποία περιγράφει τα όσα ζούσε η άτυχη 32χρονη, τη βία και την εκμετάλλευση από τους άντρες.

«Εκεί στη γέφυρα του Dajlani, εκείνη η γυναίκα προοριζόταν να ζήσει και σε μια παράγκα στους δρόμους. Προορισμένη να γίνει είτε ζητιάνα ή σεξεργάτρια. Γυναίκες σαν αυτήν σχεδόν δεν υπάρχουν. Όταν ταξιδεύετε προς τα νότια ή περνάτε από εκεί, θα τις δείτε να ζουν στη μέση ενός μεγάλου τίποτα», γράφει η Anila.

«Οι δολοφονίες τέτοιων γυναικών από αυτούς τους άντρες είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό. Για γυναίκες σαν κι αυτήν λένε περίεργα «με ρωτάς για τη ζωή της ιερόδουλης;;;;». Την σκότωσαν με δύο μαχαίρια στα πλευρά, την άφησαν εκεί στη λάσπη για τον θάνατο που μάλλον περίμενε. Κατά ειρωνικό τρόπο, λέγονται Luljeta. Τι όμορφο όνομα που είχε!».

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024