Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Summer Beauty: Τα καλλυντικά που δεν πρέπει να λείψουν από το νεσεσέρ των διακοπών

Summer Beauty: Τα καλλυντικά που δεν πρέπει να λείψουν από το νεσεσέρ των διακοπών

Φτιάχνουμε τις βαλίτσες μας και οργανώνουμε το νεσεσέρ με τα καλλυντικά που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί στις διακοπές μας.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και εάν ακόμα δεν έχετε εγκαταλείψει την πόλη για να μεταβείτε στον καλοκαιρινό σας προορισμό, πιθανότατα προετοιμάζεστε φτιάχνοντας τις βαλίτσες σας. Εκτός από τα ρούχα, τα μαγιό, τα παπούτσια, τις τσάντες και τα αξεσουάρ θα χρειαστούμε και τα καλλυντικά μας, αυτά που σχετίζονται με την φροντίδα της επιδερμίδας, αυτά που την προστατεύουν από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, αυτά που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ μας αλλά και άλλα προϊόντα για την φροντίδα του σώματος.

Κι επειδή όλα αυτά ακούγονται και πράγματι είναι πολλά, δημιουργήσαμε ένα σύντομο οδηγό με όλα όσα πράγματι χρειάζεστε για να μην «θυσιάσετε» τίποτα. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, τα έχουμε διαχωρίσει σε διαφορετικές κατηγορίες για εύκολη οργάνωση χωρίς άγχος και πίεση.

Το skincare ξεκινά από τα αντηλιακά

Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού είναι σημαντικό να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου UVA και UVB, που ευθύνονται για τα ηλιακά εγκαύματα, την πρόωρη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων (φωτογήρανση) αλλά και τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Εκτός από το αντηλιακό προσώπου, που θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας και να το φοράτε καθημερινά ακόμα και για τις μετακινήσεις σας μέσα στην πόλη, είναι εξίσου σημαντικό να εφαρμόζετε αντηλιακό σώματος με υψηλό δείκτη προστασίας, τουλάχιστον ανά δύο ώρες ή και νωρίτερα εάν ιδρώνετε ή βρίσκεστε κοντά σε νερό.

Φυσικά, από το νεσεσέρ σας δεν μπορεί να λείπει και το πολύτιμο after sun, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει καταπραϋντικά συστατικά, ενυδατώνει το δέρμα και μειώνει τυχόν ερυθρότητα ή φλεγμονή.

Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας όσο το δυνατόν περισσότερο ενυδατωμένη, μην ξεχνάτε κάθε πρωί να εφαρμόζετε, πριν το αντηλιακό σας, την κρέμα προσώπου σας.

Το νεσεσέρ με τα καλλυντικά

Είτε αποφασίσετε να τοποθετήσετε τα καλλυντικά σας σε ένα ξεχωριστό νεσεσέρ είτε στο ίδιο με τα αντηλιακά, θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να πάρετε μαζί σας μικρότερες συσκευασίες για περισσότερη εξοικονόμηση χώρου.

Η φυσική λάμψη που αποκτά η επιδερμίδα από το φυσικό φως του ήλιου είναι το καλύτερο foundation, οπότε μπορείτε να το αφήσετε πίσω. Θα χρειαστείτε όμως, σίγουρα το ρουζ σας για να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας περισσότερη λάμψη και ανανέωση.

Εάν η κούραση του χειμώνα φαίνεται στα… μάτια σας, εάν δηλαδή χρειάζεστε να καλύψετε τους μαύρους κύκλους μπορείτε να το κάνετε εφαρμόζοντας μια απαλή στρώση concealer. Για περισσότερη ένταση στο βλέμμα, μπορείτε να εφαρμόσετε την αγαπημένη σας μάσκαρα στην απόχρωση που σας αρέσει.

Για να ολοκληρώστε τα καλοκαιρινά make-up look των διακοπών, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας πολύχρωμα κραγιόν με ματ, ενυδατικές ή glossy υφές, που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με την διάθεσή σας.

Bring the extras

Με τόσο καλή οργάνωση, σίγουρα θα σας έχει μείνει χώρος για να φέρετε μαζί σας μερικά έξτρα καλλυντικά για την περιποίηση και την φροντίδα της σωματικής υγιεινής.

Για να διατηρήσετε το αίσθημα δροσιάς και φρεσκάδας σαν να βγήκατε μόλις από το ντους, καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, παρά τις πολλές μετακινήσεις σας κάτω από τον ήλιο, μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας  το αποσμητικό σας.

Εξίσου σημαντικά είναι η οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, αφού κατά την διάρκεια των διακοπών είναι σημαντικό να αμελούμε την στοματική μας υγιεινή.

Οι μπατονέτες είναι ακόμα ένα must-have-item του καλοκαιριού, αφού είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να καθαρίσουμε τα αυτιά μας, μειώνοντας τον κίνδυνο ωτίτιδας ή άλλων παθήσεων του αυτιού για ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς απρόοπτα.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024