Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φοιτητικό σπίτι: Ποια είναι η ιδανική κουζίνα για τις ανάγκες σας;

Φοιτητικό σπίτι: Ποια είναι η ιδανική κουζίνα για τις ανάγκες σας;

Εάν αναρωτιέστε τι κουζίνα να επιλέξετε για το φοιτητικό σπίτι, έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες...

Καμία κουζίνα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τις λευκές της συσκευές και φυσικά, τον φούρνο της, τον «πρωταγωνιστή» της ακόμα και στο φοιτητικό σπίτι. Εύλογα μπορεί να αναρωτιέστε ποιο είδος είναι πιο κατάλληλο και τι πρέπει να προσέξετε πριν να επιλέξετε ανάμεσα σε κουζίνα, φούρνο ή εστία. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, αν σκεφτούμε τα μοντέλα και τις τόσες λειτουργίες τους.

Για να σας βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε ένα σύντομο οδηγό με όσα πρέπει να έχετε κατά νου για να καταλήξετε στην πιο κατάλληλη για εσάς επιλογή. Επιπλέον συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές, τις οποίες θα τις βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε κουζίνες και φούρνους ενώ θα την παραλάβετε στην ώρα της, στην πόρτα σας, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τώρα με κάθε σας αγορά επωφελείστε επιπλέον, αφού μπορείτε να κερδίσετε απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Εντοιχιζόμενη ή ελεύθερη κουζίνα;

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, περνάμε στην πρώτη και βασικότερα διάκριση στα είδη της κουζίνας, που αφορά την θέση στην οποία είναι τοποθετημένη.

Οι περισσότεροι έχουμε με αυτό τον τύπο κουζίνας, που περιλαμβάνει την παραδοσιακή συσκευή με τον φούρνο και από πάνω ακριβώς τις εστίες. Εάν όμως, επιλέξετε εντοιχιζόμενη τότε θα πρέπει να αποφασίσετε που θα μπουν οι συσκευές. Οι εστίες μπαίνουν πάνω στον πάγκο, ο φούρνος όμως μπορεί να μπει είτε σε στήλη ψηλά για άνετη πρόσβαση είτε πιο χαμηλά.

Τι ισχύει για τις εστίες;

Οι εστίες διακρίνονται σε κεραμικές, επαγωγικές, αερίου, εμαγιέ και μικτές. Οι κεραμικές συνήθως προτιμώνται για το high tech design ενώ παρέχουν ομοιόμορφη θερμότητα. Η λεία τους κεραμική επιφάνεια καθαρίζεται εύκολα αλλά επειδή είναι σχετικά ευαίσθητες, χρειάζονται προσοχή.

Οι επαγωγικές, μοιάζουν πολύ με τις κεραμικές αλλά διαφέρουν πλήρως στον τρόπο  λειτουργίας τους. Είναι κατασκευασμένες ώστε να μην θερμαίνονται οι ίδιες οι εστίες αλλά απευθείας η βάση του τοποθετημένου σκεύους. Καθώς αφήνετε το σκεύος στην εστία, δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο που προκαλεί τη δόνηση των μεταλλικών μορίων και επομένως τη θέρμανση της συσκευής.

Οι εστίες αερίου προτιμώνται περισσότερο από επαγγελματίες της κουζίνας, όπως μάγειρες και σεφ. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι η φλόγα τους είναι ορατή και έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε την θερμοκρασία στην στιγμή.

Οι εμαγιέ πρόκειται για την πιο κλασική και οικονομική λύση, που τις συναντάμε κυρίως στις ελεύθερες κουζίνες και λιγότερο στις εντοιχιζόμενες. Ενώ χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν, υπάρχουν και οι ταχείες, οι οποίες χρειάζονται λιγότερο. Από την άλλη οι μικτές πρόκειται για τον συνδυασμό ηλεκτρικών εστιών και αερίου και μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα και των δύο τύπων.

Κουζίνα Pitsos PHN039150

Η Κουζίνα Pitsos PHN039150 διαθέτει κεραμικές εστίες και ηλεκτρικό φούρνο για να κάνει την μαγειρική σας ακόμα πιο εύκολη. Είναι χωρητικότητας 66 λίτρων, ενεργειακής κλάσης Α, με 7 τρόπους λειτουργίας με σύστημα ThermoFlow για ταυτόχρονο μαγείρεμα σε 3 επίπεδα.

Χάρη στο σύστημα ThermoFlow έχετε 15% περισσότερη και καλύτερη κυκλοφορία του αέρα για να μαγειρεύετε ταυτόχρονα μέχρι και σε τρία επίπεδα ψησίματος, απολαμβάνοντας τέλεια αποτελέσματα. Διαθέτει επιπλέον νέο σύστημα εξαερισμού για χαμηλότερες θερμοκρασίες στον πίνακα χειρισμού και στο εξωτερικό αλλά και νέο σύστημα αφαίρεσης του κρυστάλλου της πόρτας για ακόμη πιο εύκολο καθαρισμό.

Κουζίνα Pitsos PHA005090

Η Κουζίνα Pitsos PHA005090 είναι εξοπλισμένη με εμαγιέ βάση εστιών (4 ζώνες) και ηλεκτρικό φούρνο. Είναι ενεργειακής κλάσης Α για οικονομικό και αποδοτικό μαγείρεμα, χωρητικότητας 71 lt και έχει συνολικά 9 προγράμματα λειτουργίας για άνετη μαγειρική και εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Διαθέτει επιπλέον σταθερούς διακόπτες, διπλό κρύσταλλο πόρτας, σύστημα αυτοκαθαρισμού Aqua Clean, φωτισμό στο εσωτερικό του φούρνου, συρτάρι αποθήκευσης συρρόμενο και ρυθμιζόμενα πόδια.

Φούρνος Εντοιχιζόμενος Άνω Πάγκου Indesit

Ο Εντοιχιζόμενος Φούρνος Άνω Πάγκου της Indesit είναι χωρητικότητας 66 λίτρων και διαθέτει Full Surface Grill για να έχετε όσο χώρο χρειάζεστε για νόστιμες συνταγές στο grill. Επιπλέον θα βρείτε το Grill με κλίση, που σας επιτρέπει να φτάνετε και να καθαρίζετε το εσωτερικό του φούρνου εύκολα γέρνοντας απλώς το grill.

Το χαρακτηριστικό Click&Clean σάς επιτρέπει να αφαιρείτε εύκολα και γρήγορα το τζάμι από την πόρτα του φούρνου για πιο απλό καθάρισμα.

Κουζίνα Μικτή Arielli

Η Μικτή Κουζίνα Arielli συνδυάζει ηλεκτρικές ζώνες μαγειρέματος με ζώνες αερίου, καθώς διαθέτει 2 εστίες εμαγιέ και 2 αερίου, για απεριόριστες επιλογές στο μαγείρεμα. Είναι χωρητικότητας 43l, ενεργειακής κλάσης Α και διαθέτει πέντε τρόπους ψησίματος με γκριλ.

Ο εσωτερικός φωτισμός του φούρνου είναι ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να δείτε την πορεία μαγειρέματος του φαγητού του χωρίς να χρειάζεται να ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και να χάνεται η θερμότητα.

Κουζίνα Αερίου Beko

Η Κουζίνα Αερίου της Beko διαθέτει εστίες φυσικού αερίου που αποτελούνται από τα μάτια κι από ένα μεταλλικό πλαίσιο για να στηρίζει το σκεύος. Η φλόγα της είναι ορατή και μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα το μέγεθός της, όπως επιθυμείτε κάθε φορά. Είναι ιδανική εάν προτιμάτε το μαγείρεμα στο τηγάνι ή στο τηγάνι wok.

Περιλαμβάνει επιπλέον μεικτό φούρνο, που σημαίνει ότι λειτουργεί με φυσικό αέριο και το grill με ηλεκτρισμό. Η ψηφιακή του οθόνη σας επιτρέπει να βλέπετε τη θερμοκρασία και να ρυθμίζετε εύκολα τις λειτουργίες ψησίματος.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024