Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σχολική τσάντα: Ο απόλυτος οδηγός

Σχολική τσάντα: Ο απόλυτος οδηγός

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν επιλέγουμε την σχολική τσάντα του παιδιού;

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Αυγούστου και πριν να το καταλάβουμε, θα πρέπει να ετοιμαστούμε, γονείς και μαθητές, για το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς. Αναμφίβολα το πρώτο πράγμα που χρειάζεται κάθε μαθητής, εκτός από όρεξη και αμείωτο ενδιαφέρον για μάθηση, είναι φυσικά, η σχολική του τσάντα, που θα την γεμίζει καθημερινά με τα απαραίτητα βιβλία, μολύβια και σύνεργα.

Ο καλύτερος τρόπος να βάλουμε τα παιδιά στο… σχολικό πνεύμα; Να επιλέξουμε σχολικές τσάντες με τους αγαπημένους τους ήρωες, όπως η αγαπημένη Barbie, o θρυλικός Harry Potter ή ο περιπετειώδες Spiderman! Έτσι δεν θα βλέπουν την ώρα να την οργανώσουν και να πάνε στο σχολείο με αυτήν.

Μπορείτε να βρείτε αυτήν που θα αρέσει περισσότερο στο παιδί, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε σχολικές τσάντες και σχολικά είδη ενώ θα την παραλάβετε εύκολα στην ώρα της, στην πόρτα σας, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τώρα με κάθε σας αγορά μπορείτε να κερδίσετε απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Τι πρέπει να έχει η σχολική τσάντα;

Η εργονομία και η ανατομική σχεδίαση είναι δύο απαραίτητα χαρακτηριστικά που κάθε σχολική τσάντα θα πρέπει να έχει.

Επειδή θα την χρησιμοποιεί τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας για το σχολείο και πιθανότατα και για το φροντιστήριο, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια καλής ποιότητας τσάντα που θα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό υλικό για να αντέχει σε τυχόν φθορές και στο βάρος.

Εξίσου σημαντικό είναι να έχει δύο λουριά ώστε όταν την φορά, το βάρος των βιβλίων να διανέμεται σωστά μεταξύ των δύο ώμων, χωρίς να επιβαρύνεται ο ένας. Τα λουριά με σκληρή επένδυση και ενισχυτικά μαξιλαράκια χαρίζουν στο παιδί άνεση, καθώς δεν πιέζουν υπερβολικά περιοχές όπως οι ώμοι, η πλάτη και ο λαιμός ή ο αυχένας του.

Πριν την επιλογή σας λάβετε υπόψη το μέγεθος και την χωρητικότητα της τσάντας, για να είστε σίγουροι ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να μεταφέρει όλα όσα χρειάζεται.

Εάν θέλετε να απαλλάξετε το παιδί από αυτό το βάρος, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια τσάντα τρόλεϊ (με ροδάκια), που επιτρέπει στο παιδί να τραβήξει την τσάντα του και όχι να την μεταφέρει φορώντας την.

Έτσι το παιδί θα μπορεί να χωρέσει περισσότερα πράγματα σε αυτήν, χωρίς να αυξάνονται οι πιθανότητες καταπόνησης των ώμων, της πλάτης ή και της μέσης του.

Αφήστε το παιδί να διαπιστώσει σε ποιο σημείο πάνω στην πλάτη του νιώθει την τσάντα του πιο άνετα. Αφού βρείτε το σημείο, προσπαθήστε να σφίξετε τα λουριά για να παραμένει κολλημένη στο σώμα του, χωρίς όμως να το παρακάνετε.

Επιπλέον θυμηθείτε ότι οι σχολικές τσάντες διαθέτουν πολλές τσέπες, οι οποίες είναι σημαντικό να αξιοποιούνται για να διανέμεται σωστά το βάρος.

Τοποθετήστε τα βιβλία σε διαφορετικές τσέπες και προσπαθήστε να τις χρησιμοποιείτε όλες για να μην γίνεται πιο βαριά η τσάντα στο πάνω ή στο κάτω μέρος της.

Και με το κολατσιό τι γίνεται;

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσετε και την τσάντα του φαγητού, που είναι απαραίτητη για την ασφαλή μεταφορά και διατήρηση του κολατσιού του παιδιού για να το καταναλώσει όποτε θελήσει μέσα στην μέρα. Εκτός από το γεύμα ή το σνακ του, μπορείτε να βάλετε σε αυτήν το παγούρι με το νερό του ή το ρόφημα που επιθυμεί, όπως ο χυμός του.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024