Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρία αδέρφια στην Ιταλία απέκρυψαν τον θάνατο του πατέρα τους για να λαμβάνουν τη σύνταξή του

Τρία αδέρφια στην Ιταλία απέκρυψαν τον θάνατο του πατέρα τους για να λαμβάνουν τη σύνταξή του

Η Αστυνομία έφτασε στην ταυτοποίηση της σορού καθυστερημένα

Το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε από περιπατητές σε ένα απομακρυσμένο σημείο στην περιοχή του Αμπρούτσο της Ιταλίας πριν από ένα χρόνο εκτιμάται από την Αστυνομία ότι είχε αφεθεί εκεί από τους γιους του, οι οποίοι θέλησαν να αποκρύψουν τον θάνατό του για να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή του.

Η σορός του Bruno Delnegro, ο οποίος πέθανε από φυσικά αίτια, βρέθηκε από δύο Καναδούς περιπατητές τον περασμένο Ιούλιο σε μια σπηλιά περίπου 350 χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Ο 81χρονος Delnegro πιστεύεται ότι πέθανε μέρες νωρίτερα, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Αντί να αναφέρουν τον θάνατο, οι γιοι του Benito, Domenico και Salvatore και η κοπέλα ενός εξ αυτών φέρεται να τοποθέτησαν το πτώμα σε έναν υπνόσακο και να το έκρυψαν στην απομακρυσμένη περιοχή προκειμένου να συνεχίζουν να εισπράττουν τη σύνταξη των 3.000 ευρώ το μήνα.

Οι τρεις άντρες και η γυναίκα βρίσκονται υπό έρευνα για φερόμενα αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος της συνταξιοδοτικής αρχής και παράνομη χρήση κάρτας ΑΤΜ.

Σύμφωνα με τον Guardian, η αστυνομία αρχικά δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την ταυτότητα του νεκρού και έτσι αποφασίστηκε τον Απρίλιο να ταφεί σε τάφο με την ένδειξη «άγνωστο πρόσωπο».

Η μόνη ένδειξη ήταν ένα μηριαίο εμφύτευμα που βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, το οποίο τελικά οδήγησε την αστυνομία στην ταυτοποίηση του 81χρονου.

Μόλις ταυτοποιήθηκε ο νεκρός, οι ιταλικές αρχές επικέντρωσαν την έρευνα στους γιους του, αφού ένα αυτοκίνητο που ανήκε σ’ έναν από αυτούς, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του πτώματος καθώς εντοπίστηκε από κάμερα παρακολούθησης στην περιοχή Καστροβάλβα, τις ημέρες που πιθανότατα ο Ντελνέγκρο άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 81χρονος Ιταλός εργαζόταν στο τμήμα των υγειονομικών αρχών της πόλης Τράνι .Τους τελευταίους μήνες ήταν κλινήρης λόγω προβλημάτων υγείας.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι γιοι του είχαν ως κίνητρο να αποκρύψουν τον θάνατό του για να «τσεπώνουν» τη σύνταξή του αλλά και το ποσό που είχε αποταμιεύσει ο πατέρας τους, ύψους 60 χιλιάδων ευρώ. Όσο μακάβρια και αν είναι η υπόθεση, η ιστορία δεν είναι τόσο ασυνήθιστη στη γειτονική χώρα.

Τον περασμένο Μάιο, ένας άνδρας στη Βερόνα κρατούσε το πτώμα της μητέρας του στο σπίτι επί πέντε χρόνια για να εισπράττει τη σύνταξή της. Μια παρόμοια ανακάλυψη έγινε σε πόλη της Απουλίας τον Μάρτιο: στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένας άνδρας έκρυβε στο σπίτι του τη σορό του πατέρα του επί 10 χρόνια.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024