Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάθριν Ράιλι: Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο, μεταφέρεται από τη μια γενιά στην άλλη

Κάθριν Ράιλι: Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο, μεταφέρεται από τη μια γενιά στην άλλη

«Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ρατσιστής. Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο, μεταφέρεται από τη μια γενιά στην άλλη και ένας από τους λόγους που υπάρχει ρατσισμός είναι επειδή υπάρχει άγνοια», ανέφερε η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη τρανς καθηγήτρια.

«Δεν είναι επιλογή να γεννιέσαι τρανς ή ομοφυλόφιλος ή οτιδήποτε έχει να κάνει με το ΛΟΑΤΚΙ+ φάσμα» εξηγεί η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη τρανς καθηγήτρια.

Την Κάθριν Ράιλι μιλώντας στον Alpha, θέλησε να τοποθετηθεί για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το κομμάτι του ρατσισμού και της ομοφοβίας καθώς και την επερχόμενη αλλαγή στο πλαίσιο των γάμων των ομοφυλοφίλων.

Ειδικότερα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι τρανς γυναίκα και θα πω πως το εξής. Θα ήθελα το παιδί μου να είναι όπως νιώθει αυτός ή αυτή που θέλει να είναι στη ζωή του. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολα σε κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, να είσαι ο εαυτός σου. Δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω αυτό. Δεν είναι και λύση να φύγουμε από την χώρα μας και να πάμε στο εξωτερικό αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου».

«Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ρατσιστής»

«Θα μιλήσω εκ μέρους όλης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αυτή τη στιγμή. Είναι γεγονός ότι φοβόμαστε. Φοβόμαστε επειδή υπάρχουν πάρα πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα που δέχονται απειλητικά μηνύματα. Είναι τραγικό σαν γεγονός το να δέχεσαι απειλητικά μηνύματα για τη ζωή σου, μόνο και μόνο επειδή υπάρχεις. Δηλαδή σκεφτείτε το αυτό. Δεν είναι επιλογή να γεννιέσαι τρανς ή ομοφυλόφιλος ή οτιδήποτε έχει να κάνει με το ΛΟΑΤΚΙ φάσμα. Μιλάμε τώρα πως είναι η ίδια η ζωή μας και δεν έχει κανένας δικαίωμα να μας φέρνει σε μια τέτοια δύσκολη θέση και να φοβόμαστε να ζούμε την καθημερινότητα μας».

«Σαν εκπαιδευτικός θα σταθώ σε ένα κομμάτι. Τα μαθήματα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης στα σχολεία πως γίνονται, εάν γίνονται; Ναι, καλά κάνουν και μιλάνε κάποιοι εκπαιδευτικοί για τη χρήση προφύλαξης αλλά δεν θα καθίσουν να αναλύσουν τι θα πει τρανς ή δεν θα καθίσουν να αναλύσουν τι θα πει ομοφυλόφιλος. Δεν θα κάνουν σωστά το μάθημα και υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης» πρόσθεσε, επίσης, η Κάθριν Ράιλι. «Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ρατσιστής. Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο, μεταφέρεται από τη μια γενιά στην άλλη και ένας από τους λόγους που υπάρχει ρατσισμός είναι επειδή υπάρχει άγνοια».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024