Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικό τμήμα είχε στόχο έναν Αφροαμερικανό σε μαθήματα σκοποβολής

Αστυνομικό τμήμα είχε στόχο έναν Αφροαμερικανό σε μαθήματα σκοποβολής

Σάλος με την επιλογή αστυνομικού τμήματος στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει ως στόχο σε μαθήματα σκοποβολής έναν Αφροαμερικανό

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η επιλογή αστυνομικού τμήματος στις ΗΠΑ, να χρησιμοποιήσει ως στόχο σε μαθήματα σκοποβολής έναν Αφροαμερικανό. Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κορύφωσε την οργή στις ΗΠΑ για τις ρατσιστικές δολοφονίες των Αφροαμερικανών και την αστυνομική βία σε βάρος τους αλλά ούτε έλυσε –έστω επιδερμικά- το πρόβλημα ούτε φυσικά σήμανε το τέλος τους.

Έτσι, η φωτογραφία που αναρτήθηκε από αστυνομικό τμήμα στην Ατλάντα της Τζόρτζια με έναν Αφροαμερικανό στον στόχο κατά τη διεξαγωγή μαθημάτων σκοποβολής, προκάλεσε, εύλογα, κύμα οργής.

Στο αστυνομικό τμήμα της Villa Rica ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και οι φωτογραφίες έχουν κατέβει από τη σχετική ανάρτηση.

Το αστυνομικό τμήμα απολογήθηκε και ο αρχηγός του δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χρησιμοποιούνται ως στόχοι άτομα όλων των φυλών αλλά ήταν λάθος επιλογή να ανέβουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες μόνο με κάποιον Αφροαμερικανό.

Η ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Βίλα Ρίκα:

«Το Αστυνομικό Τμήμα της Βίλα Ρίκα αναγνωρίζει ότι η σχέση μας με τα μέλη της κοινότητάς μας έχει άμεσο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητά μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτων των διαφορετικών χαρακτηριστικών τους. Οι στόχοι που χρησιμοποιήθηκαν στα μαθήματα σκοποβολής απεικονίζουν ρεαλιστικές ανθρώπινες εικόνες και ήταν μέρος ενός πακέτου που περιελάμβανε εικόνες-στόχους ανθρώπων από διάφορες εθνοτικές ομάδες. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δείξουμε αναλγησία ή να είμαστε εμπρηστικοί ή προσβλητικοί. Ωστόσο, σεβόμαστε τις ειλικρινείς απόψεις των συμπολιτών μας και ζητάμε συγγνώμη».

«Είναι αθώο λάθος»

«Είναι ένα αθώο λάθος, απλά ήταν ένα λάθος» δήλωσε ο αρχηγός του τμήματος της Villa Rica, Michael Mansour στο NBC News. «Και είμαι πολύ ξεκάθαρος όταν λέω ότι κάναμε λάθος. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να μου λένε ότι είμαι ρατσιστής ή ότι η υπηρεσία μας είναι ρατσιστική επειδή κάναμε ένα λάθος» ξεκαθαρίζει.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024