ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς προηγούμενο η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ
«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και καταδεικνύουν ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι να σπαταλά δημόσιους πόρους δεξιά και αριστερά σε ημέτερους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Πυρά» στη ΝΔ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας για τις απευθείας αναθέσεις.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2020-2022» είναι «χωρίς προηγούμενο». Και συνεχίζει: «Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων: Οι απευθείας αναθέσεις και κλειστοί διαγωνισμοί ξεπέρασαν τα 15 δις ευρώ. Πάνω από 496.000 οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας».
«Περιμένουμε εξηγήσεις»
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και καταδεικνύουν ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι να σπαταλά δημόσιους πόρους δεξιά και αριστερά σε ημέτερους, αντί να στηρίζει ουσιαστικά την κοινωνία, την Υγεία, την Παιδεία.
Ο κ. Σκέρτσος δεν μπορεί άλλο να μιλάει για fake news και για δαπάνες της πανδημίας, καθώς μόλις 470 εκ. ευρώ από τα συνολικά 15 δις αφορούσαν έργα και προμήθειες με τις έκτακτες διαδικασίες Covid-19. Το ερώτημα είναι που πήγαν τα υπόλοιπα; Σε ποιες τσέπες κολλητών; Περιμένουμε εξηγήσεις».
- Καναδάς: Η κυβέρνηση κάλεσε τους εκπροσώπους ασφαλείας της OpenAI, αναφορικά με ένοπλη επίθεση σε σχολείο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]
- Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Επιστροφή στις νίκες με «χρυσή» αλλαγή τον Σέσκο
- Greece at The Top in Agricultural Added Value in EU
- Τραμπ: Διαψεύδει ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ διαφωνεί με έναν πόλεμο στο Ιράν
- Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθη ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, Αρτάν Γκρούμπι
