Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Είμαι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος - Το 9 με 5 είναι χάσιμο χρόνου»

«Είμαι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος – Το 9 με 5 είναι χάσιμο χρόνου»

Ο Cam Moar θέλει να δείξει στους ανθρώπους τι μπορούν να κάνουν αντί να δουλεύουν καθημερινά το «ψυχοφθόρο» 9 με 5

Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά, συμβουλεύει ο 22χρονος Αυστραλός Cam Moar, ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, όπως αποκαλεί τον εαυτό του.

Όπως λέει οι άνθρωποι «σπαταλούν ασυνείδητα τη ζωή τους» δουλεύοντας καθημερινά το γνωστό και «ψυχοφθόρο» ωράριο 9 με 5.

«Τους μαθαίνουν ότι το μόνο που κάνεις στη ζωή είναι να πας στο σχολείο, μετά να πάρεις ένα πτυχίο, να βρεις μία εργασία, να αγοράσεις ένα σπίτι και να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, αποπληρώνοντάς το» εξηγεί ο Moar.

«Θέλω να ανοίξω τα μάτια των ανθρώπων σε ό,τι είναι εφικτό» λέει μιλώντας στο JamPress. «Θέλω απλώς να δουν τι θα μπορούσαν να κάνουν με τη ζωή τους αντί να τη ξοδέψουν δουλεύοντας το ψυχοφθόρο 9 με 5» προσθέτει.

Ο 22χρονος πήρε μία γεύση από το τι εστί εργατικό δυναμικό όταν ως έφηβος δέχτηκε μία τετραετή μαθητεία στην ξυλουργική. Θυμάται να δουλεύει εξουθενωτικά 12ωρα για 5 ημέρες την εβδομάδα για μόλις 600 δολάρια.

«Μου άρεσε η ξυλουργική, γι’ αυτό και την έκανα. Ήταν μία υπέροχη αρχή, αλλά γρήγορα έγινε βαρετό και μονότονο – όπως οι περισσότερες δουλειές» αναφέρει.

Τελικά συνειδητοποίησε πως στη ζωή υπάρχουν πολλά περισσότερα από το να κάνεις το αφεντικό σου πλουσιότερο.

πηγή: https://www.instagram.com/cam_moar/

Εγκατέλειψε τη μαθητεία του έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, αφήνοντας πίσω τα όνειρά του να γίνει διευθυντής στον κατασκευαστικό κλάδο, κερδίζοντας 100.000 $.

Οι γονείς του Moar ανησυχούσαν για την αλλαγή σταδιοδρομίας του, αλλά αυτός εξάλειψε τις αμφιβολίες τους όταν έφερε 69.000 $ μέσα στους δύο πρώτους μήνες που πουλούσε προϊόντα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Όταν τα χρήματα άρχισαν να εισρέουν για πρώτη φορά, ήμουν έκπληκτος» αναφέρει.

«Μέσα σε λίγες ημέρες, έβγαζα τον εβδομαδιαίο μισθό μου ως μαθητευόμενος και δεν σκότωνα το σώμα μου» συμπληρώνει.

«Εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά, αλλά όχι για να χτίσω το σπίτι κάποιου άλλου»

Ο Moar ίδρυσε μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου το 2020 με την επωνυμία «6 Figure Drop Shipper», όπου εργάζεται δύο έως τρεις ώρες την ημέρα διδάσκοντας στους ανθρώπους την τέχνη της βιομηχανίας του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δύο χρόνια αργότερα, ο νεαρός επιχειρηματίας εισπράττει 250.000 δολάρια το μήνα και αξίζει 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Τώρα, κάθε μέρα είναι πραγματικά διαφορετική και είμαι κύριος του πεπρωμένου μου», αποκάλυψε ο Moar.

«Εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά, αλλά δεν σηκώνομαι στις 5 το πρωί για να οδηγήσω μια ώρα στη δουλειά για να χτίσω το σπίτι κάποιου άλλου» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα παραδέχεται ότι η επιχείρησή του είναι επικίνδυνη. «Θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή και αυτό είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είναι όλο το ρίσκο μου, αλλά είναι και η ανταμοιβή μου» εξηγεί.

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος κακομαθαίνει τον εαυτό του με ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, ζώντας σε μία παραθαλάσσια έπαυλη και οδηγώντας αυτοκίνητο αξίας 180.000 δολαρίων.

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι αγαπώ το ηλεκτρονικό εμπόριο γιατί δεν το αγαπώ. Αλλά μου αρέσει να είμαι πλούσιος και αυτό που μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω στη ζωή μου», πρόσθεσε.

«Δεν θα επέστρεφα ποτέ»

 Ο 22χρονος Αυστραλός μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η κανονική δουλειά ήταν «ο μόνος τρόπος για να ζήσει» μέχρι που κατάλαβε πόσα χρήματα μπορούσε να κερδίσει δουλεύοντας για τον εαυτό του.

Σήμερα δηλώνει πως «δεν θα επέστρεφε ποτέ» πίσω.

«Ζω μια ονειρεμένη ζωή. Τα πράγματα που έχω όντας 22 χρονών δεν πίστευα ποτέ ότι θα τα είχα. Και όλα αυτά τα έχω κερδίσει για τον εαυτό μου αντί να ιδρώνω για να κάνω κάποιον άλλο πλούσιο» καταλήγει.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024