
Εκλογές 2023: «Θα φορολογήσουμε τα μερίσματα από 5% σε 15%» λέει ο Δουδωνής
«Από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι 15% η φορολόγηση», ανέφερε ο υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής
Μετά την Ελένη Χρονοπούλου που απέδωσε σε σαρδάμ τις δηλώσεις περί αύξησης φόρων, ακόμα ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την αύξηση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις και μάλιστα με αύξηση του συντελεστή από το 5% στο 15%, για όσες παρουσιάζουν κέρδος από 100.000 ευρώ και άνω.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως θα υπάρξει φορολόγηση με κλίμακα, δηλαδή θα επιβληθεί φόρος 5% για ποσά έως 50.000 ευρώ, 10% για ποσά από 50.000 μέχρι 100.000 και 10% – 15% για ποσά από 100.000 και άνω.
«Τώρα θα παίξουμε την κολοκυθιά»
Όταν ερωτήθηκε ποιο θα είναι συγκεκριμένα το ποσοστό φορολόγησης για τα κέρδη από 100.000 και άνω απάντησε: «τώρα θα παίξουμε την κολοκυθιά» και όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι είναι σοβαρό ζήτημα για έναν επιχειρηματία η διαφορά του 5% από το 15% σημείωσε ότι θα είναι το υψηλότερο ποσοστό που ανέφερε, δηλαδή το 15%.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης που παρευρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής παρατήρησε ότι όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις της μεσαίας τάξης που έχουν κέρδη βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία.
Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου σημείωσε, μάλιστα, ότι ουσιαστικά θα πρόκειται για «καπέλο» 10% στον φόρο καθώς σήμερα ο συγκεκριμένος συντελεστής βρίσκεται στο 5%.
Δείτε το βίντεο
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες

