Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα σοκ στην Βρετανία: Οι γκέι στρατιώτες εξαναγκάστηκαν σε «θεραπείες» μεταστροφής με ηλεκτροσόκ

Έρευνα σοκ στην Βρετανία: Οι γκέι στρατιώτες εξαναγκάστηκαν σε «θεραπείες» μεταστροφής με ηλεκτροσόκ

Η έρευνα με τις φρικτές εξομολογήσεις πρόκειται να δημοσιοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Μπορεί σήμερα οι κυβερνήσεις να δέχονται πιέσεις ώστε να απαγορευτούν όλο και σε περισσότερες χώρες οι λεγόμενες «θεραπείες μεταστροφής», ωστόσο πριν -όχι και τόσα πολλά- χρόνια, τα γκέι άτομα υπέμειναν φρικτά βασανιστήρια.

Ο στρατός μπορεί να γίνει «ναός» στην τοξική αρρενωπότητα, όπου καλλιεργούνται κουλτούρες «σκληρού ανδρισμού» και ματσίλας.

Έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε όσα φρικτά έζησαν γκέι άντρες στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας μεταξύ του 1967, όταν η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε εν μέρει, και του 2000, όταν ήρθη η απαγόρευση των ομοφυλόφιλων στον στρατό.

Η ανώνυμη μαρτυρία ενός θύματος στην έκθεση, όπως φαίνεται από το Bloomberg, περιλαμβάνει περιγραφές συνδεδεμένων ηλεκτροδίων στο κεφάλι του, εμφάνισης εικόνων γυναικών και ηλεκτροσόκ που άφησαν «σημάδια από εγκαύματα» στο δέρμα.

Η έρευνα, Ανεξάρτητη Αναθεώρηση ΛΟΑΤΚΙ+ Βετεράνων, πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο Λόρδο Έθερτον, ανεξάρτητο τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις ένοπλες δυνάμεις, και φέρεται να υποβλήθηκε στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα για επανεξέταση.

Σε κοινή δήλωση, ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού και ο επικεφαλής του Fighting with Pride Craig Jones και η πρώην αξιωματικός της RAF Caroline Paige είπαν στη Mirror ότι περισσότεροι 1.150 βετεράνοι αποκάλυψαν πώς η απαγόρευση των ομοφυλοφίλων «κατέστρεψε τις ζωές τους, προκαλώντας φτωχοποίηση, απώλεια περιουσίας, οικογένειας και φίλων ενώ τους προκάλεσε ψυχικό τραύμα».

Η έκθεση, που συμπληρώθηκε από έναν από τους πιο ανώτερους Λόρδους του Νόμου μας, θα αποκαλύψει πώς η στρατιωτική αστυνομία τους κυνήγησε, τους υπέβαλε σε βάναυσες πρακτικές, κατά τις οποίες κάποιοι κακοποιήθηκαν.

Η κουλτούρα ομοφοβίας στις ένοπλες δυνάμεις

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο έλαβε ένα αντίγραφο της έκθεσης, η ανασκόπηση περιγράφει μια φανερή κουλτούρα ομοφοβίας σε κάθε επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει την ιστορία ενός αξιωματικού, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον έβαλαν να καθίσει σε ένα κομοδίνο και είχαν ηλεκτρόδια κολλημένα στο κεφάλι του, ενώ το ιατρικό προσωπικό έπινε λάγκερ και έλεγε ότι είχαν μια «σκιά» στον εγκέφαλο, «εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του».

Άλλοι βετεράνοι είπαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από ανώτερα στελέχη και στη συνέχεια είτε απολύθηκαν όταν παραπονέθηκαν είτε είπαν ότι θα τους διώξουν επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι.

Μια γυναίκα που είπε ότι εντάχθηκε στο ναυτικό τη δεκαετία του ’90 προτού την εκδιώξουν επειδή ήταν ομοφυλόφιλη, εξήγησε πώς η θεραπεία της οδήγησε σε εξάρτηση από το αλκοόλ και αρνητική επίδραση στην ψυχική της υγεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έκθεση καλεί επίσης την κυβέρνηση των Τόρις να ζητήσει επίσημα συγγνώμη από τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους και να τους αποζημιώσει για χαμένα κέρδη και συντάξεις.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024