Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την μαχαίρωνε επανειλημμένα δημοσίως και κανείς δεν επενέβη

Την μαχαίρωνε επανειλημμένα δημοσίως και κανείς δεν επενέβη

Στο παρελθόν οι πολίτες της Ινδίας έχουν επικριθεί επειδή βιντεοσκοπούσαν ή απλώς παρακολουθούσαν ένα βίαιο περιστατικό

Σοκάρει η υπόθεση γυναικοκτονίας στην Ινδία με θύμα 16χρονη και δράστη έναν 20χρονο.

Η αστυνομία στο Δελχί της Ινδίας συνέλαβε τον δράστη ο οποίος σκότωσε βίαια το νεαρό θύμα, με αλλεπάλληλες μαχαιριές ενώ της συνέθλιψε το κεφάλι με μία τεράστια πέτρα σε δημόσιο χώρο.

Ασύλληπτο είναι και το γεγονός πως το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και προκάλεσε «κύμα οργής» στην Ινδία, δείχνει πολλούς ανθρώπους να παρακολουθούν την επίθεση ή απλώς να περνούν από εκεί, δίχως να κάνουν το παραμικρό για να σταματήσουν τον 20χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών, το θύμα επρόκειτο να παρευρεθεί σε πάρτι γενεθλίων, με την αιτία της επίθεσης να παραμένει ακόμη άγνωστη.

Τοπικός αξιωματούχος περιέγραψε το έγκλημα ως «πολύ λυπηρό και ατυχές» και συμπλήρωσε πως «οι εγκληματίες έχουν γίνει ατρόμητοι, δεν φοβούνται την αστυνομία».

«Το έγκλημα κατεγράφη σε κάμερα ασφαλείας. Αρκετός κόσμος το είδε, αλλά δεν έδωσε σημασία. Το Δελχί έχει γίνει πολύ επικίνδυνο για τις γυναίκες και τα κορίτσια» επεσήμανε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANI, η επικεφαλής της Επιτροπής του Δελχί για τις γυναίκες.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τις Γυναίκες Rekha Sharma δήλωσε ότι το έγκλημα δείχνει την «αναλγησία» των κατοίκων του Δελχί.

«Υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στο σημείο, όταν συνέβη το περιστατικό, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει το κορίτσι. Η υπόθεση θα πρέπει να εκδικαστεί άμεσα και η ετυμηγορία θα πρέπει να βγει το συντομότερο δυνατό» δήλωσε.

Σύμφωνα με το BBC, αυτό δεν είναι το πρώτο αποτρόπαιο έγκλημα στην Ινδία, όπου οι παριστάμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να το εμποδίσουν. Και στο παρελθόν, πολίτες έχουν επικριθεί επειδή παρακολουθούν ή βιντεοσκοπούν, αντί να βοηθήσουν τα θύματα.

Οργή είχε προκαλέσει το 2012, υπόθεση βιασμού και θανάτου μίας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Δελχί. Ο σύντροφός της, ο οποίος επίσης δέχτηκε επίθεση αλλά επέζησε, διηγήθηκε αργότερα πώς κείτονταν τραυματισμένοι και αιμόφυρτοι  αλλά κανείς δεν σταμάτησε να τους βοηθήσει επί 25 λεπτά.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024