Επεισόδια στο ΑΠΘ: Ενταση και χημικά μετά το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride
Διοργανωτές του Pride έκαναν λόγο για «δολοφονική επίθεση» της αστυνομίας.
Αποπνυκτική η ατμόσφαιρα για πλήθος πολιτών λόγω ρίψης δακρυγόνων από την αστυνομία στον χώρο, όπου πραγματοποιούνταν πάρτι μετά το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride που κορυφώθηκε χθες με πορεία μετά από πέντε ημέρες εκδηλώσεων και συζητήσεων.
Διοργανωτές του Pride έκαναν λόγο για «δολοφονική επίθεση» της αστυνομίας μέσα στο Πανεπιστήμιο τονίζοντας ότι χάρη στην ψυχραιμία των συγκεντρωμένων δεν έγινε κάποιο ατύχημα σε βάρος ατόμων με αναπηρία, που βρίσκονται εκεί.
Ανάλογο περιστατικό είχε γίνει πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν τα ΜΑΤ διέλυσαν συναυλία με χιλιάδες κόσμου στην Πανεπιστημιούπολη.
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ομάδα ατόμων, που επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, που φρουρούσε την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη και απάντησε με χημικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν προσαγωγές δύο ατόμων, που όμως αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.

Αυτό που συνέβη στο #ΑΠΘ δεν έχει προηγούμενο.
Η αστυνομία επιτέθηκε στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Εκτόξευσε χημικά πάνω στον κόσμο, στην τελευταία εκδήλωση του αυτοοργανωμένου #Pride και διέλυσε το πάρτι λήξης.
Οι εικόνες είναι κόλαφος. Νέοι άνθρωποι προσπαθούν να γλυτώσουν από την… pic.twitter.com/OcUbjHz2KA— Chris Avramidis (@chris_avramidis) May 28, 2023
- Λουτσέσκου: «Οι δύο χειρότεροι μήνες της ζωής μου – Χάσαμε από τον φόβο ότι δεν θα τα καταφέρουμε»
- Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την γιορτή της Πρωτομαγιάς – Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών
- Ο Χάρι Στάιλς και η Ζόι Κράβιτζ αρραβωνιάστηκαν
- Ο Γκριμάλντο παραδέχεται ότι καλοβλέπει τη Μίλαν
- Άγιος Δημήτριος: «Από την κοπέλα ξεκίνησε το κακό» λέει ο παππούς του δράστη – Τι θα ισχυριστεί ο 20χρονος στον ανακριτή
- Τραγωδία στον Βόλο – Νεκρή σε τροχαίο 44χρονη μητέρα δύο παιδιών στον Αλμυρό

