Πέρασε η «ψεκασμένη» στρατηγική Βελόπουλου – Μεγάλα ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα
Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του και οι βουλευτές του να γίνουν 16 από 10
Ορισμένα άκρως ανησυχητικά συμπεράσματα, τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν τα κόμματα, προέκυψαν από την κάλπη της 21ης Μαίου.
Κατ’ αρχάς έχουμε την άνοδο της Ελληνικής Λύσης η οποία από 3,7% το 2019 ανέβηκε στο 4,45% έχοντας πλέον 16 βουλευτές από 10 μέχρι σήμερα.
Ο ακραίος λαϊκισμός του Κ. Βελόπουλου, όπως φάνηκε και στο debate με τις εικόνες της Παναγίας της Γκέισας, ο εθνικισμός που πουλάει με τη μορφή πατριωτισμού και η αναγόρευσή του σε «Μακεδονομάχο» του έδωσαν αύξηση στα ποσοστά του. Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα βεβαίως.
Στον Εβρο ο κ. Βελόπουλος παίρνει ποσοστό 8,72% και στην Α’ Θεσσαλονίκης 8,35%. Στο 7,93% βρέθηκε στη Β’ Θεσσαλονίκης, στο 7,1% στην Πέλλα, 7,56% στην Πιερία, 6,95% στις Σέρρες, 6,79% στη Χαλκιδική. Αλλά και στην Ημαθία πήρε 7,82% και στη Δράμα 6,9%.
Συνολικά η Ελληνική Λύση κατάφερε να αποσπάσει 262,335 (με ενσωμάτωση στο 99,7%) από 20.290 το 2019, επομένως κέρδισε περίπου 53 χιλιάδες σταυρούς.
Φαίνεται ότι ο κ. Βελόπουλος κατάφερε να πάρει ψήφους από το κόμμα Κασιδιάρη που αποκλείστηκε από τις εκλογές, καθώς και από τα υπόλοιπα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που τελικά δεν κατέβηκαν. Από τη ΝΔ πήρε πάντως μόλις 2,7% ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε 3,2% και από το ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε 1% των ψηφοφόρων του.
Είναι δε φανερό ότι δεν υπέστη ζημιά από τις πρόσφατες αποχωρήσεις από το κόμμα του, ειδικά από αυτήν του κ. Μυλωνάκη, ούτε και από τα σενάρια περί αποστασιών και εξαγορών.
Ο κ. Βελόπουλος αναμένεται να συνεχίσει την τακτική του ακραίου λόγου με επιθέσεις που θα έχουν χρώμα… γαλάζιο, δηλαδή εθνικοπατριωτικό, με αναφορές στην «Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια-», με επιμονή σε αντιεμβολιαστικές θεωρίες, ομοφοβικά ξεσπάσματα και βεβαίως με σκληρό αντιμεταναστευτικό λόγο που απευθύνεται σε «σκληρούς» δεξιούς που πιστεύουν ότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι… σοφτ.
- Ουκρανία: 5 τραυματίες, ανάμεσά τους παιδί, σε ρωσική επίθεση στη Ζαπορίζια
- Λεωφόρος Κηφισού: Τραγικός θάνατος ηλικιωμένου που βούτηξε από πεζογέφυρα και παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο
- Νότια Κορέα: Ο πρώην πρόεδρος Γιουν άσκησε έφεση στην καταδίκη του να εκτίσει ισόβια κάθειρξη
- Ο Παναμάς παίρνει τον έλεγχο δυο λιμανιών του από τη CK Hutchison – Ικανοποίηση στις ΗΠΑ και οργή στην Κίνα
- ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε τις βορειοανατολικές πολιτείες – Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Ακυρώσεις πτήσεων
- Ρωσία: Αστυνομικός νεκρός και άλλοι 2 τραυματίες σε έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας
