Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρει τα προκριματικά της ξιφασκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρει τα προκριματικά της ξιφασκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την ανακοίνωση την έκανε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η Ρωσία εξετάζει το μποϊκοτάρισμα των προκριματικών αγώνων ξιφασκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του επόμενου έτους, αφού σε ορισμένες αθλήτριες της δεν επετράπη να αγωνιστούν, όπως δήλωσε σήμερα (11/5) ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Ιλγκάρ Μαμάντοφ ανέφερε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE) εμπόδισε τις χρυσές Ολυμπιονίκες Γιάνα Εγκοριάν, Σοφία Βελίκαγια, Όλγα Νικιτίνα και Σοφία Ποζντνιάκοβα, κόρη του Ποζντνιάκοφ, να αγωνιστούν.

Ενώ οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι έχουν λάβει το «πράσινο φως» για να αγωνιστούν ως ουδέτεροι από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), οι αθλητές που είναι συμβεβλημένοι με τις στρατιωτικές υπηρεσίες ή τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας και των δύο εθνών δεν μπορούν.

Και οι τέσσερις ξιφομάχοι είναι συνδεδεμένοι με το Central Sports Army Club (CSKA) της Μόσχας.

«Όσον αφορά την ξιφασκία, έχω συζητήσει επανειλημμένα με τα μέλη της εθνικής ομάδας τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να επιστρέψουν», δήλωσε ο Ποζντνιάκοφ στο Telegram, σύμφωνα με το TASS, προσθέτοντας: «Μπορώ να πω ότι κανένας από αυτούς δεν έχει σκεφτεί ούτε εξετάζει το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σε διεθνή τουρνουά υπό τους ισχύοντες περιορισμούς. Η θέση είναι ομόφωνη. Οι ξιφομάχοι μας θα συμμετέχουν μόνο εάν έχουν ίσα δικαιώματα με αθλητές από άλλες χώρες, χωρίς τραβηγμένα ή παράνομα κριτήρια και άλλα τεχνητά εμπόδια».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέφερε την κριτική του Κρεμλίνου στο TASS: «Αποδοκιμάζουμε κάθετα τέτοιες αποφάσεις. Θεωρούμε απολύτως λάθος να υποβάλλουμε αθλητές σε οποιεσδήποτε πολιτικές απαιτήσεις για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες. Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε αγώνες, να υπερασπίζονται την αθλητική τους τιμή και την αθλητική τιμή της χώρας τους».

Το Reuters επικοινώνησε με τη FIE για σχόλια. Αν και οι ξιφομάχοι από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είχαν άδεια να επιστρέψουν στους διεθνείς αγώνες πριν από την έναρξη των προκριματικών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, οι διοργανώσεις ακυρώθηκαν λόγω της συμμετοχής τους.

Οι Δανία, Νορβηγία, Γερμανία και Πολωνία ακύρωσαν διεθνείς διοργανώσεις, ενώ η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι οι ξιφομάχοι της δεν θα συμμετάσχουν σε αγώνες στους οποίους συμμετέχουν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024