Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Υπάρχουν μόνο δύο φύλα» - 12χρονος φορούσε μπλουζάκι με μήνυμα μίσους

«Υπάρχουν μόνο δύο φύλα» – 12χρονος φορούσε μπλουζάκι με μήνυμα μίσους

Έφηβος αποβλήθηκε απ' το σχολείο, γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα».

Ένα 12χρονο παιδί στην Μασαχουσέτη ισχυρίστηκε ότι αποβλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε ότι «υπάρχουν μόνο δύο φύλα», για τον λόγο ότι έκανε ορισμένους συμμαθητές του να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ο Liam Morrison, μαθητής της έβδομης δημοτικού στο Γυμνάσιο John T. Nichols Jr. στο Middleborough, εξιστόρησε το περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της σχολικής επιτροπής του Middleborough στις 13 Απριλίου — και η φλογερή ομιλία του έγινε viral την Κυριακή μετά την άντληση από τον δημοφιλή ακροδεξιό λογαριασμό του Twitter «Libs του TikTok».

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να βγάλω τη μπλούζα μου πριν επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα ότι δεν ήθελα να το κάνω, κάλεσαν τον πατέρα μου», σύμφωνα με τον 12χρονο.

Ο 12χρονος σημείωσε ότι ο πατέρας του ήταν υποστηρικτικός στη στάση του και έφτασε στο σχολείο για να τον πάρει.

Ο Μόρισον επέμεινε ότι οι πέντε λέξεις που ήταν τυπωμένες στο πουκάμισό του δεν έδειχναν «τίποτα επιβλαβές, τίποτα απειλητικό. Απλώς μια δήλωση που πιστεύω ότι είναι γεγονός».

«Κανείς δεν σηκώθηκε και βγήκε από την τάξη. Κανείς δεν ξέσπασε σε κλάματα», είπε ο Μόρισον υποστήριξε ο 12χρονο, συνεχίζοντας να μην αντιλαμβάνεται ποιο είναι το πρόβλημα. «Είμαι σίγουρος ότι θα το είχα προσέξει αν το είχαν κάνει».

«Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ». «Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην «Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος»».

«Την επόμενη φορά, μπορεί να μην είμαι μόνο εγώ», προειδοποίησε. «Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι σύντομα που θα αποφασίσουν να μιλήσουν».

Καθώς η προκλητική ομιλία του μαθητή του άρχισε να τραβά την προσοχή το Σαββατοκύριακο, το Οικογενειακό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ένας χριστιανικός συντηρητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ανακοίνωσε στο Twitter ότι παρείχε νομική υποστήριξη στο αγόρι.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024