Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδικό περιοδικό για γάμους «σπάει» τα στερεότυπα με non-binary μοντέλο στο εξώφυλλο

Ινδικό περιοδικό για γάμους «σπάει» τα στερεότυπα με non-binary μοντέλο στο εξώφυλλο

Το μοντέλο Alok κατάφερε να «σπάσει» τα στερεότυπα και να εμφανιστεί με νυφικό στο εξώφυλλο.

Ένα ινδικό περιοδικό με νυφικό περιεχόμενο, επέλεξε να παρουσιάσει το non-binary άτομο Alok Vaid-Menon ντυμένο με παραδοσιακά ινδικά «γυναικεία» ρούχα στο ψηφιακό εξώφυλλο του.

Το περιοδικό Brides Today India, δέχθηκε δεκάδες αρνητικά σχόλια τα οποία μιλούσαν για μια υποτιθέμενη «διαγραφή των γυναικών», καθώς επέλεξε το non-binary και trans femme μοντέλο για το νέο του ψηφιακό τεύχος.

Το Brides Today India παρουσίασε το Alok Vaid-Menon – ένα gender non-conforming άτομο που ασχολείται με τον ακτιβισμό και τη συγγραφή- ντυμένο με παραδοσιακά ινδικά ρούχα, με βαρύ μακιγιάζ, σάρι και διάφορα έντονα κοσμήματα.

«Να μπορέσουμε να είμαστε ελεύθεροι»

«Ελπίζω η queer κοινότητα να γίνει αποδεκτή. Ελπίζω να μπορέσουμε να είμαστε ελεύθερα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το Vaid-Menon χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them και κυρίως το μικρό του όνομα.

Το Alok μίλησε στο περιοδικό για το γεγονός ότι πέρασε ολόκληρη τη ζωή του ως θύμα εκφοβισμού επειδή επέλεξε να ζήσει ως το αυθεντικό εαυτό του και αγκάλιασε ένα ‘άφυλο’ στυλ – το οποίο περιέγραψε ως μια μορφή αφήγησης «χωρίς κατευθυντήριες γραμμές».

«Μακάρι να μπορούσα να δημοσιεύσω μια εικόνα του εαυτού μου στο διαδίκτυο χωρίς να κατακλύζομαι από μηνύματα μίσους. Μακάρι να μπορούσα να με βλέπουν ως άνθρωπο… Αλλά δεν πρόκειται να περιμένω αυτό το μέλλον, θα το χτίσω τώρα, εδώ, με τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι για αγάπη», δήλωσε το Alok.

Το Alok, γεννημένο στο Τέξας, δήλωσε ότι μεγάλωσε σε μια «σεξιστική και επικεντρωμένη στις κάστες», κουλτούρα που το ανάγκασε να «επανεξετάσει το γάμο και τη σεξουαλικότητα».

Το 2021 βιβλίο του “Beyond the Gender Binary” – το οποίο προκαλεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν τον κόσμο έξω από τις νόρμες του φύλου και της σεξουαλικότητας – προστέθηκε πέρυσι στον κατάλογο των απαγορευμένων βιβλίων του Ρεπουμπλικανικού νομοθετικού σώματος του Τέξας.

«Ελπίζω ότι ονειρευόμαστε πέρα από την ανοχή και την ουσιαστική αποδοχή. Ελπίζω ότι είμαστε σε θέση να βρούμε την ομορφιά και την υπερηφάνεια στις διαφορές μας. Ελπίζω να είμαστε όχι απλώς ασφαλείς, αλλά καλά, και όχι απλώς να βλέπουμε, αλλά να γινόμαστε μάρτυρες. Και πάνω απ’ όλα: ελπίζω ότι μπορούμε να είμαστε ελεύθερα», δήλωσε το Alok.

Παρά τα όμορφα σχόλια του Alok, η ανταπόκριση στο εξώφυλλο – το οποίο εμφανίζεται μόνο στις ψηφιακές εκδόσεις – ήταν σε μεγάλο βαθμό αρνητική.

Το τμήμα σχολίων της ανάρτησης του Brides Today India στο Instagram κατακλύστηκε από χρήστες που διαφωνούσαν με την επιλογή του περιοδικού να προβάλλει το Alok.

Κάποια άτομα έγραψαν ότι δεν είναι σωστή κίνηση, κάποια άλλα ότι αυτή η επιλογή διαγράφει τις γυναίκες. Τέλος, δεν έλειψαν σχόλια που σχολίαζαν τη λεγόμενη “woke” κουλτούρα, η οποία σύμφωνα με έναν χρήστη, κατάφερε να φτάσει μέχρι και στην Ινδία.

Ωστόσο, ούτε το Alok ούτε το περιοδικό, απάντησαν στα προσβλητικά και γεμάτα μίσος σχόλια.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024