Ντάκος, η καλύτερη σαλάτα του κόσμου – Έξι ελληνικές σαλάτες στη λίστα με τις 50 κορυφαίες
Σαρώνουν οι ελληνικές σαλάτες, σύμφωνα με το Taste Atlas
Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές.
Εκτός από τις θάλασσες, τα νησιά και την ατέλειωτη ομορφιά της, ένα ακόμα στοιχείο που προσελκύει τους τουρίστες αυτούς είναι η ελληνική κουζίνα.
Pastitsio, Mousaka, Tzatziki και Gyros είναι μερικά από τα πιάτα που κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του θα δοκιμάσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας.
Ωστόσο, όπως φαίνεται υπάρχουν κι άλλα ελληνικά πιάτα που… κάνουν χαμό στο εξωτερικό.
Πρόκειται για τις σαλάτες, οι οποίες σαρώνουν την αντίστοιχη λίστα του TasteAtlas, ενός από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό παγκοσμίως.
Στην κορυφή ο Ντάκος, έξι ελληνικές σαλάτες στις 50
Όπως προκύπτει από τη λίστα που έδωσε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα η ιστοσελίδα του Taste Atlas ο ντάκος βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ στην 5η θέση συναντάμε την χωριάτικη σαλάτα.
Στην 24η θέση βρίσκονται τα χόρτα, στην 33η η πατατοσαλάτα, στην 35η η παντζαροσαλάτα και στην 50η θέση η τονοσαλάτα.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Μάλιστα, στη συνέχεια η εν λόγω ιστοσελίδα έκανε, μέσω της σελίδας της στο Facebook, ειδική μνεία στην υπέροχη των ελληνικών σαλατών κάνοντας λόγο για «έξι ελληνικές σαλάτες βρήκαν τη θέση τους στη λίστα με τις 50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο, σύμφωνα με τις ψήφους σας».
Μάλιστα, συνοδεύει κάθε μια από τις σαλάτες με την αντίστοιχη εικόνα και ένα μικρό κείμενο για το πως φτιάχνονται.
Δείτε την ανάρτηση
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι νησιά την Τετάρτη
- Παντζάρι: Και ελάχιστες θερμίδες και κάνει καλό στην καρδιά
- Καιρός: Γενικά αίθριος με μελτέμια και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά – Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αλλάζουν τα δικαιώματα για εργασίες σε ακίνητα
- Γιατί ο νέος οδικός χάρτης της ΕΕ για τα social media είναι πιο αυστηρός από ό,τι φαίνεται; – Πού αποσκοπεί;
- Τζόαν Ντίντιον: Οι επιστολές και οι οικογενειακές πληγές που αποκαλύπτει το προσωπικό της αρχείο
- Scrolling, αυτή η μάστιγα: Τέσσερις τρόποι να το περιορίσουμε
- Marfin: Η 46χρονη στο «στόχαστρο» και άλλης δικογραφίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442