Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ξαναπαντρεύεται στα 92 του - «Ο τελευταίος μου γάμος»

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ξαναπαντρεύεται στα 92 του – «Ο τελευταίος μου γάμος»

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον προγραμματισμό της διαδοχής, ο Ρούπερτ Μέρντοχ είπε κάποτε ότι σκοπεύει να «ζήσει για πάντα». Και η πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι ζήτησε από τη νέα του φίλη Αν-Λέσλι Σμιθ, 66 ετών, να γίνει η πέμπτη σύζυγός του, αφού χώρισε με την Τζέρι Χολ, υποδηλώνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός - ακόμη και στα 92 του χρόνια. Η τελευταία ανατροπή στη διαδοχή δισεκατομμυρίων δολαρίων του έχει ξεσηκώσει συζητήσεις.

Σε συνέντευξή του σε ένα από τα δικά του έντυπα – τη New York Post -, ο Μέρντοχ αποκάλυψε ότι έκανε την πρόταση γάμου στην 66χρονη Σμιθ με ένα μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντια κοπής Asscher, το οποίο «επέλεξε προσωπικά» κάνοντάς της πρόταση γάμου ανήμερα του Αγίου Πατρικίου, στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος αστειεύτηκε: «Είμαι Ιρλανδός κατά το ένα τέταρτο».

Το ειδύλλιο ήταν σίγουρα ένας ανεμοστρόβιλος

Γνωρίστηκαν μόλις πριν από έξι μήνες και έχει περάσει λιγότερο από ένας χρόνος από τότε που οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό του από την τέταρτη σύζυγό του και πρώην του Μικ Τζάγκερ, Τζέρι Χολ.

Ο ηλικιωμένος δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι ήταν «νευρικός» που θα έκανε για άλλη μια φορά την πρόταση γάμου, εξομολογούμενος ότι «φοβόταν να ερωτευτεί» – αλλά δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι ο γάμος του με τη Σμιθ θα είναι ο «τελευταίος» του.

Ο γάμος πρόκειται να γίνει στα τέλη του καλοκαιριού και ο Μέρντοχ επιμένει ότι θα είναι το τελευταίο του ταξίδι στα σκαλιά της εκκλησίας. «Το καλό που του θέλω», είπε. «Είμαι ευτυχισμένος».

Πρώην οδοντίατρος, μοντέλο και ραδιοφωνική παρουσιάστρια, η Αν-Λέσλι Σμιθ είναι η χήρα του Αμερικανού αστέρα της country μουσικής Σέστερ Σμιθ ενώ ο Μέρντοχ είναι πατέρας έξι παιδιών και παππούς 13, ο οποίος φαίνεται ότι είναι ακόμα νέος στην καρδιά.

Νωρίτερα φέτος, τον Ιανουάριο, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του ζευγαριού στα Μπαρμπάντος, ενώ αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο ύψους 27 δισ. δολαρίων για την επανένωση των δύο μισών της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ – της Fox και της News Corp – και ο σχεδιασμός για το μέλλον της εταιρείας ενισχύθηκε. Ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει;

Εικόνα νεανικότητας

Όπως το έθεσε ο Ντόμινικ Πόνσφορντ, εκδότης της Press Gazette: «Σίγουρα δεν βλάπτει τον Ρούπερτ να αποπνέει μια εικόνα ζωτικότητας και αρρενωπότητας, όταν το τι θα συμβεί στη συνέχεια με τη News Corp και τη Fox παραμένει το θέμα της Fleet Street».

Ο δισεκατομμυριούχος θεωρείται ότι γνώρισε την Σμιθ τον Νοέμβριο και ενώ τα νέα της σχέσης τους ήταν γνωστά στον στενό τους κύκλο για περισσότερο από ένα μήνα, έγιναν γνωστά στη δημοσιότητα μόλις αυτή την εβδομάδα μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, που τραβήχτηκαν καθώς δειπνούσαν σε μια παραλία του νησιού της Καραϊβικής.

Το ζευγάρι πιστεύεται ότι διέμεινε στο Heron Bay, την έπαυλη που ανήκει στο αφεντικό της JCB, Άντονι Μπάμφορντ, και τη σύζυγό του Κάρολ, στην πριβέ δυτική ακτή του νησιού.

Ντυμένη με ένα κίτρινο μπικίνι και ένα ασορτί σάρονγκ με ένα μεγάλο διαμαντένιο κρεμαστό σταυρό, η Σμιθ εμφανίστηκε χαλαρή στην παρέα του Μέρντοχ καθώς συζητούσαν. Ο βαρόνος του Τύπου, του οποίου η τεράστια αυτοκρατορία περιλαμβάνει τους Times, τη Wall Street Journal και το Fox News, ήταν σε κατάσταση διακοπών. Φορούσε ένα λευκό καπέλο του μπέιζμπολ και γυαλιά ηλίου, αν και έμειναν στο να πίνουν νερό και όχι κοκτέιλ. Όπως το έθεσε ένας φίλος: «Φαίνεται πολύ χαρούμενος».

Λίγα είναι γνωστά για τη Σμιθ πέρα από μια συνέντευξη που έδωσε στο Christian Broadcasting Network (CBN) στην οποία αποκάλυψε πώς βρήκε τον Θεό μετά τη διάλυση του πρώτου της γάμου με τον «Τζον».

Μια άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα The Modesto Bee της Καλιφόρνια αποκαλύπτει ότι «ως νεαρή γυναίκα», η Σμιθ «παντρεύτηκε με κάποιον από την οικογένεια των σιδηροδρόμων Χάντινγκτον στο Σαν Φρανσίσκο». Ο Κόλις Πότερ Χάντινγκτον, ο οποίος πέθανε το 1900, ήταν Αμερικανός βιομήχανος και μεγιστάνας των σιδηροδρόμων, ο οποίος ήταν ένας από τους αρχικούς επενδυτές στον Κεντρικό Σιδηρόδρομο Ειρηνικού, τον πρώτο διηπειρωτικό σιδηρόδρομο της Αμερικής. Η οικογένεια σύντομα έγινε μια από τις πλουσιότερες στην Αμερική.

Από τα πλούτη στην πρόνοια

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας η ζωή μου ήταν τόσο διασκεδαστική» δήλωσε στο CBN. «Ο Τζον λάτρευε τα αυτοκίνητα και είχαμε έναν στάβλο γεμάτο από κάθε είδους αυτοκίνητα – εξωτικές Ferrari και τα πάντα. Ξόδευα εύκολα 65.000 δολάρια το μήνα σε ρούχα. Τα χρήματα δεν αποτελούσαν πρόβλημα. Είχα τα πάντα στον κόσμο». Κι όμως, σύμφωνα με το άρθρο: «Ένα πικρό διαζύγιο και ένα προγαμιαίο συμβόλαιο άφησαν την Αν-Λέσλι χωρίς μέρος να ζήσει» προσθέτοντας: «Αυτή η κάποτε πλούσια κοσμική κυρία πέρασε από τα πλούτη στην πρόνοια».

Αφού έφτασε στον πάτο, στράφηκε προς τον χριστιανισμό, λέγοντας: «Καθώς άρχισα να περπατάω με τον Θεό, τα πράγματα του κόσμου μου φάνηκαν άσκοπα». Ενώ εργαζόταν ως «Rev Ann», μια εθελόντρια, αστυνομική εφημέριος στους δρόμους της κομητείας Μαρίν της Καλιφόρνια, γνώρισε τον Σέστερ Σμιθ, επίσης ευσεβή χριστιανό. Το ζευγάρι κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ, με τίτλο Captured by Love, το 2005. Τρία χρόνια αργότερα, έχοντας χωρίσει μαζί της και ξαναπαντρευτεί, ο Σέστερ Σμιθ πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 78 ετών.

Ωστόσο, οι παραλληλισμοί μεταξύ του πολυεκατομμυριούχου τραγουδιστή της κάντρι – ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του δεκάδες ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Καλιφόρνια και το Όρεγκον – και του Μέρντοχ είναι προφανείς.

Έχει μια ραδιοφωνική εκπομπή –Τυχαίο;

Και ως κάποια που μόλις πριν από πέντε χρόνια παρουσίαζε τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή τύπου «agony aunt» – οι συμβουλές της Σμιθ θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανεκτίμητες καθώς ο Μέρντοχ θα πλοηγείται στα επόμενα κρίσιμα βήματα για τη μεγαλοεταιρεία μέσων ενημέρωσης.

Όπως το έθεσε η ίδια το 2017: «Όλοι έχουν αναταραχή και η αναταραχή είναι ο λόγος για οικονομικά προβλήματα, προβλήματα σχέσεων, λάθος γάμους, εργασία σε αδιέξοδες δουλειές, αδυναμία να τα βγάλεις πέρα με τους ανθρώπους. Αν δεν πάρει φως ή ήλιο, δεν θα θεραπευτεί ποτέ – θα συνεχίσει να υπάρχει και να φουντώνει και να μεγαλώνει».

Έχοντας παντρευτεί τέσσερις φορές – πρώτα με την πρώην αεροσυνοδό Πατρίσια Μπούκερ (1956 έως 1967), στη συνέχεια με τη δημοσιογράφο Άννα Τορβ, 78, (1967 έως 1998), στη συνέχεια με την κινεζικής καταγωγής επιχειρηματία Γουέντι Ντενγκ, 54, (1999 έως 2013) και στη συνέχεια με την Τζέρι Χολ, 66, (2016 έως 2022), υπάρχει η αίσθηση ότι ο Μέρντοχ δεν του αρέσει και πολύ να είναι μόνος.

Πράγματι, τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ του διαζυγίου του Μέρντοχ με την Ντενγκ, εν μέσω αναφορών για μια «στενή σχέση» της Ντενγκ με τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, και του γάμου του με την Τζέρι Χολ το 2016, ήταν η μόνη φορά που έμεινε χωρίς σύζυγο από τα 25 του χρόνια.

Η Τζέρι Χολ κάπνιζε κι αυτό ήταν πρόβλημα

Παντρεύτηκε την πρώην μακροχρόνια σύντροφο του τραγουδιστή των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, μόλις δύο μήνες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του αρραβώνα τους στους Times, το 2016.

Ωστόσο, το φαινομενικά ερωτευμένο ζευγάρι χώρισε μετά από μόλις έξι χρόνια – με ορισμένους να αναφέρουν ότι το κάπνισμα του Τεξανού πρώην μοντέλου ευθύνεται εν μέρει για τη διάλυση της σχέσης.

Άλλες αναφορές ισχυρίζονταν ότι η σχέση τους επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια των μακρόχρονων πανδημικών αποκλεισμών, με πολλές πηγές να υπαινίσσονται ότι η Χολ είχε συγκρουστεί με τα παιδιά του Μέρντοχ από τους προηγούμενους γάμους του. Προβλήθηκε μάλιστα η άποψη ότι ο Λάχλαν, ο εκλεκτός διάδοχος του Μέρντοχ, βοήθησε στη διευθέτηση του διαζυγίου και συζήτησε πιθανές στρατηγικές δημοσίων σχέσεων για τον χειρισμό των επιπτώσεων.

Ο Μέρντοχ έχει μία κόρη, την Προυντένς, 65 ετών, με την πρώτη του σύζυγο Πατρίσια, που έχει πλέον αποβιώσει, καθώς και τρία παιδιά – την Ελίζαμπεθ, 54 ετών, τον Λάχλαν, 51 ετών και τον Τζέιμς, 50 ετών – με την Τορβ, και δύο κόρες – την Γκρέις 22 ετών και την Χλόη, 20 ετών – με την Ντενγκ.

Δείτε το βίντεο

«Αγεφύρωτες διαφορές»

Αν και στα χαρτιά του διαζυγίου αναφέρονταν «αγεφύρωτες διαφορές» με την Χολ, η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μήνες, με τους εκπροσώπους τους να επιμένουν ότι: «Παραμένουν καλοί φίλοι και εύχονται ο ένας στον άλλον τα καλύτερα για το μέλλον».

Η Χολ κατέληξε με έναν διακανονισμό πολλών εκατομμυρίων λιρών, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχοντικού στο Oxfordshire αξίας 11 εκατομμυρίων λιρών, αλλά χωρίς έλεγχο των ακινήτων του Μέρντοχ στις ΗΠΑ. Επίσης, πλήρωσε περίπου 1,7 δισ. δολάρια (1,4 δισ. λίρες) για να διευθετήσει το διαζύγιό του από την Τορβ το 1999 και κατέβαλε ένα σημαντικό ποσό στην Ντενγκ.

Ενώ μπορεί να έχει ξεμπερδέψει τα συζυγικά οικονομικά του, παραμένει μια αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα κληροδοτήσει την πολυεκατομμυρίων αυτοκρατορία του, η αξία της οποίας εκτιμάται σε 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια (17,7 δισεκατομμύρια λίρες) από τον Μάρτιο του 2022.

Τον Οκτώβριο, ο Μέρντοχ και ο Λάχλαν υποστήριξαν τη δημιουργία «ειδικών επιτροπών» από ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για να διερευνήσουν ένα σχέδιο επανένωσης της Fox με τη News Corp μετά τη διάσπασή τους το 2012, στον απόηχο του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών που έκλεισε τη News of the World.

Ωστόσο, αν και ο Μέρντοχ και ο γιος του και επιλεγμένος διάδοχός του πιστεύουν στην ιδέα, είναι απίθανο να βρει σύμφωνους τους μετόχους που πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις αξίζουν περισσότερο αν παραμείνουν χωριστά.

Οκτώ χρόνια πριν από τα 100α γενέθλιά του, ο Μέρντοχ πιστεύεται ότι επιδιώκει «μια τελευταία συμφωνία» για να εξασφαλίσει την κληρονομιά του, αλλά τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά του ασκούν βέτο σε θεμελιώδεις αλλαγές στο οικογενειακό καταπίστευμα. (Η Γκρέις και η Χλόη έγιναν δικαιούχοι το 2006, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ούτε λόγο για το πώς θα διοικείται το καταπίστευμα για άλλη μια δεκαετία).

Το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο: Και τα έξι παιδιά έλαβαν το καθένα 2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,6 δισεκατομμύρια λίρες) όταν ο Μέρντοχ πούλησε την 21st Century Fox στη Walt Disney το 2019.

Όπως παραδέχτηκε ο Μέρντοχ το 2000, «αν τα παιδιά διαφωνήσουν, το όλο πράγμα θα καταρρεύσει- δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός για να μην συμβεί αυτό».

Δείτε το βίντεο

Ο Τζέιμς εναντίον του Λάχλαν

Δεν βοήθησε το γεγονός ότι ενώ ο Λάχλαν, ο οποίος επιβλέπει το Fox News, λέγεται ότι είναι ακόμη πιο δεξιός από τον πατέρα του, ενώ ο Τζέιμς δεν έκρυψε την επιθυμία του να αλλάξει την κατεύθυνση του καναλιού όταν ο πατέρας του δεν θα βρίσκεται πλέον στο τιμόνι.

Σε συνέντευξή του στους FT το 2021, που είναι φανερό ότι εξακολουθεί να είναι θυμωμένος μετά την απόρριψη της διαδοχής του, κατακεραύνωσε τις «ύπουλες δυνάμεις» πίσω από την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ που εξαπέλυσαν «τα μέσα που διαδίδουν ψέματα στο κοινό τους».

Θεωρείται ότι έχει απομακρυνθεί σε μεγάλο βαθμό από τον Λάχλαν – αν και τα αδέλφια εμφανίστηκαν μαζί στον γάμο του πατέρα τους με την Χολ, στην εκκλησία St Bride’s της Fleet Street.

Ωστόσο, όπως και στη συγκλονιστική σειρά Succession του HBO, που θεωρείται ότι βασίζεται χαλαρά στην οικογένεια Μέρντοχ, μια τιτάνια μάχη για τον έλεγχο του μέλλοντος της δυναστείας φαίνεται αναπόφευκτη, χωρίς κανείς να είναι σίγουρος ποια αδέλφια θα συνταχθούν με τον Λάχλαν και ποια με τον Τζέιμς.

Η είσοδος της Σμιθ στη μάχη έχει τη δυνατότητα να βαθύνει ακόμη περισσότερο τις εντάσεις, ειδικά αν πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα απλό ρομάντζο διακοπών.

Όσο σοβαρό και αν είναι, η χρονική στιγμή που η ηλιοκαμένη σεζούρ του εμφανίζεται στα περίπτερα δεν είναι άχρηστη για τον Μέρντοχ σε ένα τόσο κρίσιμο στάδιο της χαρτογράφησης της ένδοξης κληρονομιάς του.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην telegraph.co.uk

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024