Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κερατσίνι: Συνελήφθη ο 40χρονος που έδεσε αρνάκι με σκοπό να το σφάξει

Κερατσίνι: Συνελήφθη ο 40χρονος που έδεσε αρνάκι με σκοπό να το σφάξει

Στη σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα στο Κερατσίνι προχώρησε η Αστυνομία καθώς είχε δέσει ένα αρνάκι ώστε να το σφάξει το Πάσχα.

Ένας 40χρονος άνδρας συνελήφθη το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο Κερατσίνι γιατί είχε δέσει ένα αρνάκι με σκοπό να το σφάξει για την Κυριακή του Πάσχα.

Η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας αλλά και των φιλόζωων οδήγησαν στο να σωθεί το αρνάκι από την οικογένεια που θα το έσφαζε.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία της διευθύντριας τής ΜΚΟ Zero stray pawject στο Τμήμα Κακοποίησης Ζώων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς να σπεύσουν στο σημείο.

Μετά την καταγγελία και βάσει του νόμου για τα ζώα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και το αρνάκι γλίτωσε ενώ ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο το βρήκαν δεμένο από το πόδι και το κεφάλι ενώ ήταν αρκετά παραμελημένο.

Η καταγγελία για το αρνάκι

Σύμφωνα με ανάρτηση της Σταματίνα Σταματάκου στο Facebook, συγκεκριμένη οικογένεια στην περιοχή της Χαραυγής κάθε χρόνο τέτοιες μέρες σφάζει ένα αρνάκι μπροστά στον κόσμο, λες και το σφάγιασμα ενός ζώου αποτελεί ευκαιρία για «σόου» και επιδείξεις.

«Μπορεί να μη σώσαμε τον κόσμο αλλά σώσαμε σίγουρα αυτό το πλάσμα. Ενημερώθηκα από την Βασιλική και τον Άγγελο ότι συγκεκριμένη οικογένεια στην περιοχή της Χαραυγής έχει πάρει αρνάκι και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το σφάζει μπροστά στον κόσμο. Αμέσως μιλήσαμε με το Τμήμα Προστασίας Ζώων στην Ελληνική Αστυνομία και τον υπεύθυνο Αστυνόμο Β’ Θεόδωρο Καμπούρη, αντίστοιχα γνωστοποιήθηκε από το τμήμα στην υποδιεύθυνση Πειραιά και τον αρχιφύλακα κ. Μπαλάφα ο όποιος με μεγάλη ταχύτητα μίλησε με την Διοικήτρια του ΑΤ Δραπετσώνας κ. Γαλάνου που με τη σειρά της έπραξε τα δέοντα και με το παραπάνω.

»Παρά την έντονη αντίδραση της συγκεκριμένης οικογένειας και των φίλων της η Αστυνομία είχε δύο περιπολικά στο σημείο και έκανε τη δουλειά της συλλαμβάνοντας τον «κάτοχο» του ζώου και αφαιρώντας άμεσα το ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1, του ν. 4830/2021. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και μας βοήθησαν να πάρουμε το ζώο από το οικόπεδο αγκαλιά. Αυτή την ώρα είναι στο πετ ταξί της Ελενα Καλενδριανού με οδηγό τη Μαρία και πάει στην φάρμα που είναι Ο Φρίξος και η παρέα του. Μετά θα ψάξουμε μια υιοθεσία γι’ αυτό το ψυχάκι.

»Κάτι λίγο, κάτι μικρό -δύσκολα το ξέρω- αλλάζει όμως. Τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη κι αστραπιαία κινητοποίηση! Μόνο τέτοια, πάντα τέτοια.

Καλό κι αναίμακτο Πάσχα!»

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024