Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Λουδοβίκου IE’ - Πρώτη εμφάνιση μετά τη δίκη

Ο Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Λουδοβίκου IE’ – Πρώτη εμφάνιση μετά τη δίκη

Η ταινία του Τζόνι Ντεπ «Jeanne du Barry», σε σκηνοθεσία Μαϊγουέν Λε Μπεσκό για τον Λουδοβίκο XV θα ανοίξει το Φεστιβάλ των Καννών. Το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε.

Η πρώτη μεγάλη ταινία του Τζόνι Ντεπ από τότε που κέρδισε μια φρικτή και αμφιλεγόμενη δίκη για δυσφήμιση πέρυσι -ένα δράμα με κοστούμια στο οποίο υποδύεται τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΕ’ της Γαλλίας- θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε το φεστιβάλ πρόσφατα.

Ο Ντεπ γύρισε το δράμα εποχής, «Jeanne du Barry», λίγο μετά τη δίκη, στην οποία οι ένορκοι έκριναν ότι η πρώην σύζυγός του Άμπερ Χερντ τον είχε δυσφημίσει όταν περιέγραψε τον εαυτό της σε ένα άρθρο της στην εφημερίδα The Washington Post το 2018 ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

Photo: YouTube

Κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων κατάθεσης, η οποία καθήλωσε τον πλανήτη, εκείνος και η Χερντ μάχονταν για τους ισχυρισμούς της ότι την είχε κακοποιήσει σωματικά και σεξουαλικά. Η Χερντ άσκησε αρχικά έφεση κατά της απόφασης, αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι σκόπευε να διευθετήσει τη διαμάχη.

Μετά τη νίκη του Ντεπ στο δικαστήριο, επανήλθε ακροθιγώς στη δημοσιότητα, εμφανιζόμενος σε μια επίδειξη μόδας με την υποστήριξη της Ριάνα και στα MTV Video Music Awards- ξεκίνησε επίσης έναν λογαριασμό στο TikTok, ενώ οι πίνακες ζωγραφικής του μοσχοπουλάνε.

Αλλά η πρεμιέρα στις Κάννες είναι ο πρώτος δημόσιος εναγκαλισμός του ηθοποιού από την κινηματογραφική βιομηχανία μετά τη δίκη, όπου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Χερντ για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και προσπάθησε να την παρουσιάσει ως τον επιτιθέμενο στη σχέση.

Photo: YouTube

Η ταινία «Jeanne du Barry» σκηνοθετείται από τη Γαλλίδα ηθοποιό και σκηνοθέτη Μαϊγουέν Λε Μπεσκό, η οποία πρωταγωνιστεί σε αυτήν και υποδύεται τον ομώνυμο χαρακτήρα, μια γυναίκα της εργατικής τάξης και εταίρα που γίνεται η αγαπημένη του βασιλιά. Η ταινία της Μαϊγουεν «Polisse» κέρδισε το βραβείο της επιτροπής στις Κάννες το 2011.

Η νέα της ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου, μετά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ, και θα κάνει ντεμπούτο στις γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες την ίδια ημέρα. Δεκαπέντε μήνες μετά την προβολή της στις αίθουσες, το Netflix θα προβάλει την ταινία στην υπηρεσία του μόνο στη Γαλλία.

Photo: YouTube

Ο 59χρονος Ντεπ είχε επίσης ασκήσει έφεση σε ένα στενό μέρος της απόφασης των ενόρκων στην υπόθεση δυσφήμισης, με την οποία τον έκριναν υπεύθυνο για μια δυσφημιστική δήλωση που είχε κάνει ο δικηγόρος του για τη Χερντ. Οι δικηγόροι του δήλωσαν πέρυσι ότι η Χερντ είχε συμφωνήσει να πληρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για να λήξει η υπόθεση, πολύ λιγότερο από αυτό που αρχικά είχαν ζητήσει οι ένορκοι στη Βιρτζίνια να πληρώσει.

Η νίκη του στη δίκη εξέπληξε ορισμένους νομικούς παρατηρητές, επειδή ένας δικαστής στη Βρετανία είχε αποφανθεί σε προηγούμενη υπόθεση ότι υπήρχαν αποδείξεις ότι ο Ντεπ είχε επιτεθεί στη Χερντ. Η βρετανική απόφαση ήρθε σε μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει ο Ντεπ αφού η σκανδαλοθηρική εφημερίδα The Sun τον κατηγόρησε ευθέως σε ένα πρωτοσέλιδο «ξυλοδαρμό της συζύγου». Ο δικαστής σε εκείνη την υπόθεση έκρινε ότι οι εναγόμενοι είχαν αποδείξει ότι αυτό που δημοσίευσαν ήταν «ουσιαστικά αληθινό».

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας 

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024