Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προς αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης κινούνται οι Δήμοι Θέρμης και Θεσσαλονίκης

Προς αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης κινούνται οι Δήμοι Θέρμης και Θεσσαλονίκης

Οι Δήμοι Θέρμης και Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν από κοινού την πλήρη αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης με τις μετρήσεις του υπόγειου θερμού υδροφορέα να καθορίζει τις επόμενες κινήσεις.

Σε τροχιά εκκίνησης τίθεται το έργο της αξιοποίησης των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης.

Τα Λουτρά Θέρμης, που αναπτύσσονται σε μια πευκόφυτη έκταση 500 στρεμμάτων, επισκέφθηκαν σήμερα (28/03) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, για να επιθεωρήσουν τις εργασίες που ξεκίνησαν στον χώρο στο πλαίσιο της προσπάθειας για αξιοποίησή του.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τον καθαρισμό τριών γεωτρήσεων που υπάρχουν στον χώρο, ώστε να αναγνωριστεί ο ιαματικός πόρος και να προχωρήσουν στη συνέχεια τα σχέδια αξιοποίησης των Λουτρών, που ιδιοκτησιακά ανήκουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά γεωγραφικά βρίσκονται στη Θέρμη.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει σηματοδοτούν την έναρξη μιας μεγάλης προσπάθειας, ώστε ο χώρος να βρει και πάλι την ταυτότητα που είχε επί αιώνες.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε την περιοχή των Λουτρών Θέρμης «διαμάντι» της Θεσσαλονίκης και σημείωσε πως για την αξιοποίησή της ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θέρμης.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της προσπάθειας είναι «να πάψει να υπάρχει αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης» και να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος όλης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το νερό διατηρεί τις θεραπευτικές ιδιότητές του, ενώ η αξιοποίηση έχει να κάνει με το σύνολο του χώρου. 

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο τεχνικός σύμβουλος του έργου Θανάσης Ναγκούλης εξήγησε ότι στόχος των εργασιών που εξελίσσονται είναι να ελεγχθούν οι τρεις γεωτρήσεις, για τις οποίες είπε ότι βρέθηκαν σταματημένες και λεηλατημένες.

«Πρόκειται να ελέγξουμε το δυναμικό του υπόγειου θερμού υδροφορέα αλλά και τις θερμοκρασίες. Και οι τρεις γεωτρήσεις έχουν ζεστό νερό. Η μία, που ήδη δουλεύει, είναι στους 37 βαθμούς και αναμένεται μετά από τρεις ημέρες λειτουργίας να φτάσει τους 38.

Οι άλλες είναι λίγο μικρότερες, γύρω στους 37 βαθμούς, και οι παροχές είναι αρκετά σημαντικές. Παράλληλα θα κάνουμε και βυθομέτρηση με κάμερα», εξήγησε ο κ. Ναγκούλης, εκτιμώντας ότι μέσα σε περίπου έναν μήνα θα υπάρχουν τα τελικά αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024