Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέλος της ευρωπαϊκής αποστολής για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» ο δήμος Θέρμης

Μέλος της ευρωπαϊκής αποστολής για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» ο δήμος Θέρμης

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας πρόκειται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν την αποστολή με τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.

Ο δήμος Θέρμης περιλαμβάνεται μεταξύ των περίπου ογδόντα δήμων στην Ελλάδα οι οποίοι συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030».

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας πρόκειται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δήμων οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν την Αποστολή με τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 3 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον δήμο Θέρμης θα εκπροσωπήσει ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Η τρέχουσα κλιματική έκτακτη ανάγκη με τις δυσάρεστες έως και καταστροφικές συνέπειες εξανάγκασε τις πόλεις να κινητοποιηθούν με σκοπό το όφελος των πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαβλέποντας την ανάγκη μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο περιβάλλον, οδηγήθηκε στην πρόταση της Αποστολής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030, από και προς τον πολίτη» προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024