ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική εξάρθρωσαν δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε χτυπήματα στην Ελλάδα
Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών, που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.
Δίκτυο που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα εξάρθρωσε η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.
Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.
Κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας στο στόχαστρο
Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:
– Είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας.
– Είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης.
– Είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος.
– Σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία ενώ, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 28 Μαρτίου, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.
Οι έρευνες συνεχίζονται.
MEGA: Εβραϊκή συναγωγή ο στόχος
Όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, για τους συλληφθέντες, πρόκειται για δύο Πακιστανούς ιρανικής καταγωγής, που ετοίμαζαν επίθεση κατά ισραηλικού στόχου στην Ελλάδα.
Τα άτομα αυτά, ανέφερε στο MEGA ο δημοσιογράφος, αρχικά «σχεδίαζαν επίθεση με αέριο κατά του ισραηλινού στόχου, μετά θα χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό με σκοπό να σκοτώσουν τα θύματά τους και στην τρίτη φάση της διαδικασίας σκόπευαν να επιτεθούν με εκρηκτικά».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος ήταν χώρος συγκέντρωσης Ισραηλινών – πιθανότατα εβραϊκή συναγωγή.
Μάλιστα, οι τρομοκράτες, σε δεύτερη φάση, σχεδίαζαν να κάνουν και απαγωγές μεμονωμένων ατόμων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρομοκρατικό χτύπημα επρόκειτο να γίνει και το πρόλαβαν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η έρευνα των οποίων για την υπόθεση έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς συγκέντρωναν στοιχεία σταδιακά.
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους


