Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Νικά τον καρκίνο και σταματά τις διαδικασίες υιοθεσίας με τη σύζυγό της

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Νικά τον καρκίνο και σταματά τις διαδικασίες υιοθεσίας με τη σύζυγό της

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα αποκαλύπτει ότι νίκησε τον καρκίνο μετά από εξετάσεις στον λαιμό και τον μαστό. Η 66χρονη, μία από τις μεγαλύτερες τενίστριες όλων των εποχών, φοβόταν ότι «μπορεί να μην δει τα επόμενα Χριστούγεννα».

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε ύφεση, πλέον, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο του λαιμού και του μαστού, ωστόσο δε θα συνεχίσει με τις διαδικασίες υιοθεσίας που είχε δρομολογήσει με τη σύζυγό της, Τζούλια Λεμίγκοβα.

Η 66χρονη Μαρτίνα, ευρέως αναγνωρισμένη ως μία από τις μεγαλύτερες τενίστριες όλων των εποχών, είχε διαγνωστεί με το πρώτο στάδιο της νόσου τον Ιανουάριο.

Σε μια συνέντευξη με τον Πιρς Μόργκαν στο TalkTV, που θα μεταδοθεί την Τρίτη, είπε: «Από όσο γνωρίζω, είμαι χωρίς καρκίνο».

Η Ναβρατίλοβα, νικήτρια εννέα τίτλων Γουίμπλετον, είπε ότι «καλό είναι να κάνει μια  προληπτική ακτινοβολία στο στήθος της διάρκειας δύο εβδομάδων».

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Τζούλια Λεμίγκοβα / Photo: Instagram

Τέλος η διαδικασία υιοθεσίας

Η Τσέχο-Αμερικάνα αναγκάστηκε να αναβάλει τα σχέδια υιοθεσίας ενός παιδιού με τη σύζυγό της, Τζούλια Λεμίγκοβα, όταν διαγνώστηκε. Είπε: «Ήμουν σε πλήρη πανικό για τρεις ημέρες νομίζοντας ότι μπορεί να μην δω τα επόμενα Χριστούγεννα. Η λίστα όλων των πραγμάτων που που ήθελα να κάνω ήρθε στο μυαλό μου. Και αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ ρηχό, αλλά ήμουν κάπως σαν «εντάξει, ποιο αυτοκίνητο kick-ass θέλω πραγματικά να οδηγήσω αν ζήσω ένα χρόνο;”».

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Τζούλια Λεμίγκοβα / Photo: Instagram

Η 18 φορές πρωταθλήτρια grand slam είχε προηγουμένως υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο το 2010. Στη συνέχεια  επισκέφθηκε γιατρούς για τον διευρυμένο λεμφαδένα στο λαιμό της, τον οποίο ανακάλυψε στους τελικούς του WTA στο Τέξας.

Η Ναβρατίλοβα είπε στο TalkTV: «Παρατήρησα ότι ο αριστερός λεμφαδένας μου διευρύνθηκε και σκέφτηκα ότι ήταν από ένα εμβόλιο έρπητα ζωστήρα που είχα μια εβδομάδα πριν. Αλλά στη συνέχεια αυτό κράτησε μερικές εβδομάδες, έτσι κάλεσα τον γιατρό».

Τα αποτελέσματα της βιοψίας έδειξαν καρκίνο

Η Ναβρατίλοβα μίλησε για το πώς βίωσε «τα πάνω και τα κάτω» κατά τη διάρκεια της ασθένειας λόγω της υποβολής σε ακτινοθεραπεία κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες και τρεις εβδομαδιαίους γύρους χημειοθεραπείας, κάτι που όπως είπε ήταν «ξεκάθαρα το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

«Αυτό ήταν το πιο δύσκολο μέρος επειδή η πρώτη εβδομάδα ήταν ταυτόχρονα χημειοθεραπεία και ακτινοβολία» είπε. «Όταν αρχίζεις να αισθάνεσαι χάλια δεν είσαι σίγουρος αν είναι από τη χημειοθεραπεία ή από το πρωτόνιο.

»Δεν ένιωσα πραγματικά το πρωτόνιο μέχρι την τρίτη εβδομάδα, αλλά μετά είχα πονόλαιμο και ο λαιμός μου άρχισε να κλείνει.

»Όλα ήταν πρησμένα και πολύ άβολα, και το πρωτόνιο έκανε το σάλιο περίεργο. Η χημειοθεραπεία έκανε το ίδιο πράγμα στο λαιμό, αλλά στη συνέχεια τον έκανε να στεγνώσει.

»Και δεν νομίζω ότι οι γιατροί σε προειδοποιούν σωστά για το κάψιμο που νιώθεις στο σώμα».

Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που διήρκεσε από το 1973 έως το 2006, με ένα διάλειμμα μεταξύ 1996 και 2000, η Ναβρατίλοβα έγινε η πιο επιτυχημένη γυναίκα τενίστρια στα Open.

Οι 59 τίτλοι της grand slam, συμπεριλαμβανομένων 18 τίτλων μονού και 41 διπλών και μικτών διπλών, παραμένουν ρεκόρ, όπως και τα εννέα πρωταθλήματα μονού στο Γουίμπλετον. Συνολικά έχει κερδίσει 167 τίτλους σε μονό και 177 σε διπλό.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξής της 

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024