Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
UBS προς εργαζομένους: «Μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Credit Suisse είναι ανταγωνιστής»

UBS προς εργαζομένους: «Μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Credit Suisse είναι ανταγωνιστής»

Μετά την προσφορά που κατατέθηκε για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, ο CEO έστειλε επιστολή στους εργαζομένους του

O Ralph Hamers, CEO της UBS απέστειλε ένα εσωτερικό σημείωμα προς όλους τους εργαζομένους της τράπεζας, μετά την επίτευξη της συμφωνίας της εξαγοράς της Credit Suisse, το οποίο φέρνει στο φως το Bloomberg.

Πέρα από τον CEO της τράπεζας, εσωτερικά σημειώματα έστειλαν και ο πρόεδρος Axel Lehmann και ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Körner. Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο με θέματα, όπως η ασφάλεια των θέσεων εργασίας, οι αμοιβές, τα μπόνους και οι συντάξεις και ένα σημείωμα προς το προσωπικό που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο

Το εσωτερικό σημείωμα

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα ανακοινώσαμε τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της Credit Suisse.

Ο συνδυασμός των δύο κορυφαίων και πιο γνωστών τραπεζών της Ελβετίας – που αντιπροσωπεύουν κληρονομία άνω των 300 ετών – είναι μια στιγμή ιστορικής σημασίας για τον ελβετικό χρηματοπιστωτικό κλάδο – και για τον κλάδο μας. Είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να προχωρήσουμε τη στρατηγική μας για την ενίσχυση των ηγετικών δυνατοτήτων μας στη διαχείριση πλούτου στην αγορά, την επέκταση του γεωγραφικού μας αποτυπώματος και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας με χαμηλό κεφάλαιο.

Τι σημαίνει αυτό για τη θέση μας στην αγορά

Η UBS θα γίνει μια ακόμη ισχυρότερη παγκόσμια δύναμη διαχείρισης πλούτου – με 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε συνολικά επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία και, το σημαντικότερο, θα έχει μια ηγετική θέση σε ιδιαίτερα ελκυστικούς τομείς ανάπτυξης. Αυτό στηρίζει ιδιαίτερα τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες στην Αμερική και την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, οι οποίες αποτελούν το κλειδί της αναπτυξιακής μας στρατηγικής.

Θα ενισχύσουμε τη θέση μας ως η κορυφαία τράπεζα εκεί όπου βρίσκονται οι ρίζες μας – στην Ελβετία. Η συνδυασμένη επιχείρηση θα είναι ένας κορυφαίος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, με επενδεδυμένα περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Θα ενισχύσουμε επίσης τις παγκόσμιες ανταγωνιστικές ικανότητές μας στην επενδυτική τραπεζική με θεσμικούς, εταιρικούς και πελάτες διαχείρισης περιουσίας μέσω της επιτάχυνσης των στρατηγικών στόχων στην Παγκόσμια Τραπεζική, ενώ θα διαχειριστούμε προς τα κάτω την υπόλοιπη Επενδυτική Τράπεζα της Credit Suisse.

Τι σημαίνει αυτό για τη UBS στο μέλλον

Γνωρίζω ότι θα έχετε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της συνδυασμένης τράπεζας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια UBS που θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πελατών μας και θα είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Και η οποία θα συνεχίσει να παρέχει στους εργαζομένους πολλές ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε περισσότερα, αλλά οι κατευθυντήριες αρχές μας είναι σαφείς. Πρώτον, αυτός ο συνδυασμός αφορά την ανάπτυξη, πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ταλαντούχους ανθρώπους περισσότερο από ποτέ. Δεύτερον, παρέχει την ευκαιρία για περισσότερες βελτιώσεις στην αποδοτικότητα. Τρίτον, όπως πάντα, θα είμαστε ανοιχτοί στις επικοινωνίες μας, μοιραζόμενοι μαζί σας πληροφορίες μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες.

Παρακαλούμε να θυμάστε ότι, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, η Credit Suisse εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστής μας και δεν μπορούμε να συζητήσουμε επιχειρηματικά θέματα με τους υπαλλήλους της ή να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως βήμα προς τη συγχώνευση των επιχειρήσεων.

Τι σημαίνει η συμφωνία για τους πελάτες μας

Σε όλες τις δραστηριότητές μας, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών μας και στην υπεροχή στους τομείς στους οποίους επιλέγουμε να επικεντρωθούμε. Ως εκ τούτου, θα σχεδιάσουμε με περίσκεψη τον συνδυασμό μας με την Credit Suisse και είμαι βέβαιος για την ικανότητά μας να τον υλοποιήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Η συνένωση της UBS και της Credit Suisse θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της UBS και θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο, εμβαθύνοντας τις καλύτερες στην κατηγορία μας δυνατότητες.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στα αναπτυξιακά μας σχέδια στην Αμερική και την Ασία και τον Ειρηνικό. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε εκεί και η συναλλαγή θα επεκτείνει τη συμβουλευτική μας ικανότητα στην επενδυτική τραπεζική, υποστηρίζοντας την προσφορά μας στη διαχείριση πλούτου.

Ποτέ δεν θα συμβιβαστούμε με την εξυπηρέτηση και την ποιότητα που αποτελούν σήμα κατατεθέν της επωνυμίας μας. Θα επιδιώκουμε πάντα να δημιουργούμε έναν συνδυασμό που θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας.

Τι σημαίνει αυτό για τον χρηματοπιστωτικό τομέα

Ζούμε σε εποχές όπου οι μακροοικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες καθιστούν τις επιχειρηματικές συνθήκες δύσκολες και απρόβλεπτες. Μέσω αυτής της εξαγοράς, συμβάλλουμε σε έναν ισχυρότερο χρηματοπιστωτικό τομέα. Έχουμε την πλήρη υποστήριξη του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών, της FINMA, της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας και των διεθνών ρυθμιστικών αρχών.

Σας ευχαριστούμε

Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα αποτελέσουν την αρχή ενός πρωτοφανούς ταξιδιού για όλους εμάς και τους μελλοντικούς συναδέλφους μας στην Credit Suisse. Ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ σε εσάς για να τους υποδεχτείτε θερμά και σας ευχαριστώ για την εστίαση, τη δέσμευση, τον επαγγελματισμό και το πάθος σας για τους διορισμούς μας. Θα συνεχίσουν να αποτελούν το θεμέλιο της κοινής μας επιτυχίας.

Ανυπομονώ να μιλήσω με όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς ξεκινάμε αυτό το ταξίδι μαζί.

Με εκτίμηση,
Ralph»

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024