Ισραήλ: Συμφώνησε με την Παλαιστινιακή Αρχή για δημιουργία «μηχανισμού» για τον περιορισμό της βίας
Όι δύο πλευρές επανέλαβαν την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση και επαναβεβαίωσαν τις δεσμεύσεις που έλαβαν σε προηγούμενη συνάντησή τους στην Ακάμπα τον Φεβρουάριο.
Το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή συμφώνησαν σήμερα να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό προκειμένου να περιοριστεί η βία, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο θέρετρο του Σαρμ ελ-Σέιχ στην Αίγυπτο, με στόχο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη ενόψει του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, που ξεκινά αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση
Σε ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση αυτή, στην οποία παρέστησαν αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι είναι αναγκαίο τόσο οι Παλαιστίνιοι όσοι και οι Ισραηλινοί να αποτρέψουν ενέργειες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ιερότητα των Ιερών Τόπων στην Ιερουσαλήμ στη διάρκεια του Ραμαζανιου.
Παράλληλα οι δύο πλευρές επανέλαβαν την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση και επαναβεβαίωσαν τις δεσμεύσεις που έλαβαν σε προηγούμενη συνάντησή τους στην Ακάμπα τον Φεβρουάριο.
Αυτές περιλάμβαναν τη δέσμευση των Ισραηλινών να αναστείλουν για τέσσερις μήνες τις συζητήσεις για την ανέγερση νέων κατοικιών τους εβραϊκούς οικισμούς και να σταματήσουν για έξι μήνες την έκδοση αδειών για οικισμούς που έχουν ανεγερθεί χωρίς άδεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Apple: Επείγουσα προειδοποίηση για κενά ασφαλείας σε iPhone και iPad
- Η Λιθουανία θα δαπανήσει 320 εκατ. ευρώ για το σουηδικό πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας
- Οι καλύτερες στιγμές του 2025 στη Euroleague σε ένα βίντεο (vid)
- Από τα ανοιχτά μπλόκα των αγροτών στα αδιαπέραστα των αστυνομικών
- Κέιτ και Γουίλιαμ, μια ανέκδοτη ανασκόπηση: Οι κρυφές οικογενειακές στιγμές ως αποχαιρετισμός στο 2025 – Νέα αρχή
- O Μασκ οραματίζεται τα ρομπότ αλλά μπορεί να τον προλάβει η Κίνα



