Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόνοι, όπλα και χαμένα εκατομμύρια: Το Netflix ερευνά τα ίχνη του Άλεξ Μέρντοχ

Φόνοι, όπλα και χαμένα εκατομμύρια: Το Netflix ερευνά τα ίχνη του Άλεξ Μέρντοχ

Η σειρά του Netflix «Murdaugh Murders» έρχεται μετά την ποινή ισόβιας κάθειρξης και πιάνει την ιστορία από την αρχή.

Το τριμερές docuseries με τίτλο «Murdaugh Murders: A Southern Scandal» (Ένα σκάνδαλο του Νότου) μεταφέρει τους θεατές στο εσωτερικό μιας διεστραμμένης, ισχυρής οικογένειας της Νότιας Καρολίνας.

Στον Ρίτσαρντ «Άλεξ» Μέρντοχ επιβλήθηκαν δύο διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης, στις αρχές του Μαρτίου, μετά την ετυμηγορία του σε δίκη στο Walterboro της Νότιας Καρολίνας, όπου κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του.

Συμπτωματικά, το Netflix κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου την τριμερή σειρά ντοκιμαντέρ «Murdaugh Murders: A Southern Scandal», που υπογράμμισε το ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Το έργο, σε σκηνοθεσία των Julia Willoughby Nason και Jenner Furst, της ομάδας πίσω από το «LuLaRich» του Amazon και το «The Pharmacist» του Netflix, επικεντρώνεται στα σκάνδαλα και τις ποινικές κατηγορίες γύρω από τον δικηγόρο -του οποίου του στερήθηκε η άδεια- και την πτώση της ατιμασμένης οικογενειακής δυναστείας του.

Δείτε το τρέιλερ

Καταδικάστηκε σε ισόβια μετά από καταδίκες για φόνο

«Για πάνω από έναν αιώνα, οι Μέρντοχ ήταν ο νόμος και η τάξη» λέει στο τρέιλερ ο δημοσιογράφος του δικτύου USA TODAY, ο Michael DeWitt Jr. που καλύπτει την ιστορία εδώ και χρόνια.

Ενώ και άλλα ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων έχουν εξερευνήσει το έπος Μέρντοχ, η σειρά του Netflix διερευνά το μοιραίο δυστύχημα με σκάφος τον Φεβρουάριο του 2019 στο οποίο ενεπλάκη ο μικρότερος γιος του Μέρντοχ, ο Πολ, την ανεξιχνίαστη ανθρωποκτονία του έφηβου Στέφεν Σμιθ της κομητείας Χάμπτον το 2015, η οποία έχει συνδεθεί με την οικογένεια Μέρντοχ από την πολιτειακή αστυνομία, και τις δολοφονίες του Πολ και της μητέρας του, Μάτζι, τον Ιούνιο του 2021, για τις οποίες κατηγορήθηκε ο Άλεξ Μέρντοχ, μαζί με περισσότερα από 100 ακόμα εγκλήματα.

Τον Ιούλιο του 2022, ο Άλεξ Μέρντοχ κατηγορήθηκε για φόνο. Εκείνο το μήνα, δήλωσε αθώος αλλά δεν του δόθηκε εγγύηση. Επίσης, ο Μέρντοχ δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των κινηματογραφιστών για συνέντευξη.

Photo: Netflix

Η «Δυναστεία» του Νότου

Οι Μέρντοχ ήταν μια από τις πιο επιφανείς οικογένειες της Νότιας Καρολίνας, αλλά ο θάνατος της εφήβου Μάλορι Μπιτς που συνδυάστηκε με ένα μεθυσμένο ατύχημα με βάρκα άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της βαριάς και σκοτεινής κληρονομιάς τους.

Όταν ο Πολ Μέρντοχ -ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους- και η μητέρα του βρέθηκαν δολοφονημένοι δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, ένας αιώνας διαφθοράς, εξουσίας και συγκάλυψης βγήκε στο φως.

Τι λέει το ντοκιμαντέρ για τις δολοφονίες της Μάγκι και του Πολ

Οι θάνατοι της συζύγου του Άλεξ Μέρντοχ και του γιου τους εξετάζονται στο δεύτερο επεισόδιο της ντοκιμαντέρ, «Murders at Moselle».

Ο Μέρντοχ είπε στους ερευνητές ότι ξύπνησε από έναν υπνάκο στο σπίτι του στις 7:31 μ.μ. στις 7 Ιουνίου 2021 και δεν είδε κανένα από τα μέλη της οικογένειάς του. Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στη σύζυγο και τον γιο του ότι θα επισκεπτόταν τους άρρωστους γονείς του.

Ο Μέρντοχ λέει ότι επέστρεψε μετά τις 10 μ.μ. και ανακάλυψε ότι η σύζυγός του, 52 ετών, και ο γιος του, 22 ετών, είχαν πυροβοληθεί κοντά στα σπίτια των σκύλων στην ιδιοκτησία τους. Με αναφιλητά ο Μέρντοχ κάλεσε το 911 για να αναφέρει το θάνατό τους.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν ο δολοφόνος μπορεί να είχε κίνητρο την επιθυμία να εκδικηθεί τον θάνατο του Μπιτς.

Photo: YouTube

Τα αποδεικτικά στοιχεία

Στο τρίτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Άλεξ Μέρντοχ βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του θανάτου του Πολ και της Μάγκι.

Η παρουσία πιτσιλιών από αίμα στα ρούχα του Μέρντοχ υποδεικνύει ότι βρισκόταν με ένα από τα θύματα την ώρα του θανάτου τους. Και ένα βίντεο που τραβήχτηκε στις 8:44 μ.μ. από το τηλέφωνο του Πολ καταγράφει τη φωνή του Μέρντοχ περίπου 15 λεπτά πριν από τους φόνους. Αν και αυτό δεν αποδεικνύει ότι ο Μέρντοχ είναι ένοχος, αμφισβητεί την αφήγησή του και το άλλοθί του για τη βραδιά.

Ενημέρωση για τη δίκη του Άλεξ Μέρντοχ

Η δίκη του Μέρντοχ για τη διπλή δολοφονία της συζύγου και του γιου του άρχισε στις 23 Ιανουαρίου.

Ο επιζών γιος του, ο Μπάστερ, ανέβηκε στο εδώλιο για να ανοίξει τη συνεδρίαση. Αν και η κατάθεσή του ήταν συγκινητική, δεν προσέφερε καμία πραγματική εικόνα ή νέα στοιχεία.

Ο Μπάστερ, ο οποίος πήρε το παρατσούκλι του από τον προπάππο του, τον επί μακρόν εισαγγελέα του 14ου Περιφερειακού Τμήματος των ΗΠΑ, είπε ότι η 7η Ιουνίου 2021 ήταν μια συνηθισμένη μέρα με κανονικές συζητήσεις και μηνύματα στα κινητά μεταξύ των μελών της οικογένειας, μέχρι που ο πατέρας του τού τηλεφώνησε γύρω στις 10:30 εκείνο το βράδυ για να του πει ότι η μητέρα και ο αδελφός του είχαν βρεθεί νεκροί από πυροβολισμούς.

Photo: YouTube

Ένοχος ο κατηγορούμενος

Ενώ οι καταθέσεις στο δικαστήριο κράτησαν πάνω από πέντε εβδομάδες με περισσότερους από 75 μάρτυρες – συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Μέρντοχ – πραγματοποιήθηκε, επίσης, επίσκεψη στον τόπο του εγκλήματος-, οι ένορκοι, στις 2 Μαρτίου, χρειάστηκαν λιγότερο από τρεις ώρες για να κρίνουν τον Μέρντοχ, 54 ετών, ένοχο για δύο κατηγορίες φόνου και δύο κατηγορίες κατοχής όπλου κατά τη διάπραξη βίαιου εγκλήματος.

Ο Μέρντοχ στη συνέχεια θα δικαστεί για περισσότερες από 100 ακόμα ποινικές κατηγορίες. Οι ημερομηνίες και οι τόποι διεξαγωγής της δίκης δεν έχουν οριστεί για τις υποθέσεις αυτές.

Μαζί με τις ποινικές κατηγορίες, ένα πλήθος αστικών δικαστικών υποθέσεων έχουν κατατεθεί σε βάρος του δικηγόρου της Νότιας Καρολίνας που του έχει αφαιρεθεί η άδεια άσκησης δικηγορίας.

Ο Μέρντοχ έχει ήδη υπογράψει ομολογία δικαστικής απόφασης ύψους 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε μία αγωγή που αφορά την περιουσία της Γκλόρια Σάτερφιλντ, η οποία πέθανε σε ηλικία 57 ετών, αφού φέρεται να σκόνταψε πάνω στα σκυλιά της οικογένειας Μέρντοχ και να έπεσε από τα μπροστινά σκαλιά του σπιτιού τους.

Η αγωγή για τον άδικο θάνατο της Μάλορι Μπιτς θα έπερεπε να εκδικαστεί ήδη αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την εφημερίδα The State.

Δεν έχουν οριστεί ημερομηνίες δίκης για τις υπόλοιπες αστικές αγωγές κατά του Μέρντοχ.

Photo: YouTube

Περισσότερα αφιερώματα για το έπος των Μέρντοχ

Το περασμένο φθινόπωρο, το HBO Max και το CNN κυκλοφόρησαν αφιερώματα για τις τραγωδίες.

Το HBO Max παρουσίασε το τριμερές ντοκιμαντέρ του, «Low Country: The Murdaugh Dynasty», τον Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο, το CNN πρόβαλε το «The Murdaugh Murders: A Twisted Tale of Power and Money», με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με δημοσιογράφους, δικηγόρους και φερόμενα θύματα των Μέρντοχ.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024